19 juni 2021 In de media

Vitessenaar Riechedly Bazoer in voorselectie Curaçao

Bondscoach Guus Hiddink verleidt Bazoer om voor Curaçao te spelen

De CONCACAF, de voetbalbond voor landen uit Midden-Amerika, Noord-Amerika en de Caraïben, heeft de voorselecties bekendgemaakt voor de komende editie van het toernooi om de Gold Cup. Curaçao heeft met onder anderen Vitesse-verdediger Riechedly Bazoer, Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida en veel verrassende namen op de lijst staan.

Guus Hiddink, bondscoach van Curaçao, liet al eerder weten met veel jongens in gesprek te zijn over een interlandcarrière bij Curaçao. Zo werden onder anderen Leandro Bacuna, Brandley Kuwas, Eloy Room en Vurnon Anita al verleid tot het spelen van wedstrijden en Hiddink, die door een corona-infectie onlangs tijdelijk werd vervangen door Patrick Kluivert, heeft inmiddels ook veel andere spelers weten te overtuigen zo lijkt het.

Met Geertruida en Malacia staan twee Feyenoord-verdedigers op de lijst. Malacia maakte deze zomer nog indruk namens Jong Oranje op het EK Onder-21. Maar naast het tweetal van Feyenoord zijn ook de namen van onder anderen Bazoer, Joshua Brenet, Tahith Chong, Sherel Floranus, Ruben Kluivert, Armando Obispo, Quinten Timber en Ricardo van Rhijn terug te vinden op de lijst. Bazoer (zes), Brenet (twee) en Van Rhijn (acht) speelden al interlands van Oranje, maar vanwege versoepelde FIFA-regels mogen zij nu alsnog voor Curaçao uitkomen (zie kader hieronder).

Bekijk hier de volledige voorselectie van Curaçao, dat op het toernooi om de Gold Cup is ingedeeld in Groep A bij El Salvador en Mexico. Begin juli zijn er nog voorrondes. Uit die voorrondes voegt nog een land zich bij dit drietal landen. El Salvador is voor Curaçao de eerste tegenstander op 10 juli.

Wanneer mag een speler nog van nationaal team wisselen?

1. De speler had de nationaliteit van zijn nieuwe land al toen hij zijn eerste wedstrijd voor zijn voormalige land speelde.

2. De speler heeft niet méér dan drie officiële wedstrijden gespeeld voor zijn voormalige land vóór zijn 21ste. Oefenwedstrijden tellen niet mee.

3. De speler heeft niet gespeeld op een eindtoernooi.

4. Het is minstens drie jaar geleden dat de speler voor zijn voormalige land uitkwam.

Vitesse – ODIN’59 4 – 0
2e ronde TOTO KNVB beker 2019/2020
Gelredome stadion Arnhem

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: