18 maart 2021 In de media

Vitessenaar Tannane in nationale selectie Marokko

Oussama Tannane is door de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic opgeroepen voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden.
Tannane is dit seizoen een van de bepalende spelers bij Vitesse en werd in oktober al beloond met een terugkeer in de Marokkaanse ploeg nadat hij jarenlang ontbrak. Tot dusver kwam hij tot elf interlands en twee goals, die hij allebei maakte in een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea in 2017.

Marokko speelt volgende week twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Op 26 maart is Mauritanië de tegenstander en vier dagen later komt Burundi op bezoek. Marokko staat met tien punten uit vier wedstrijden bovenaan in de kwalificatiepoule. Van de vier teams plaatsen de beste twee zich voor de eindronde.

Door de goede uitgangspositie in de kwalificatiepoule heeft Marokko in de laatste twee wedstrijden nog slechts één punt nodig om kwalificatie veilig te stellen voor de Afrika Cup, die begin 2022 zal plaatsvinden.

Ook oud-eredivisiespelers Hakim Ziyech (Chelsea) en Sofyan Amrabat (Fiorentina) kregen een uitnodiging. Ajacied Zakaria Labyad is niet geselecteerd.

Bron: NuSport / Foto's: SV

Hoofdsponsor: