11 februari 2010 In de media

Vitesse.org in gesprek met Eric Heijting van Bordbusters

Bordbusters is een landelijk opererend reclamebedrijf. Informatieborden, reclamedoeken, presentatieschermen, niets is ze te gek. En… producent van het Vitesse Zuiddoek. Reden voor Vitesse.org om met directeur Eric Heijting in gesprek te gaan.
Bordbusters is een landelijk opererend reclamebedrijf. Informatieborden, reclamedoeken, presentatieschermen, niets is ze te gek. En… producent van het Vitesse Zuiddoek. Reden voor Vitesse.org om met directeur Eric Heijting in gesprek te gaan.

Directeur  Bordbusters Eric Heijting voor de drukpers van het Zuiddoek

Eric, is het produceren en drukken van het Zuiddoek voor de supporters een bijzondere klus?
"Toch wel, dat komt met name door de grootte. Er komt veel bij kijken en je hebt de ruimte nodig. Wij praten bij dit doek wel over 1000m2. Het ontwerpen, bewerken en printen van het doek hebben wij in Huissen gedaan, de confectie van het doek in een naaiatelier in Veldhoven."

Wat komt er allemaal bij kijken?
"Het is vooral precisiewerk. Je moet een ontwerp goed uitkristalliseren en hebt de ruimte nodig voor de verwerking. En wij hechten als Bordbusters waarde aan een perfect eindproduct."

Wat is het lastigste?
"Het formaat. Om goed te kunnen werken moet je het doek volledig uit kunnen leggen."

Wat is de weg van ontwerp naar uiteindelijk het resultaat? Welke stappen neem je dan?
"Wij houden ons eerst uitgebreid bezig met het ontwerp. Vaak moet er aan het idee van de klant nog wat gesleuteld worden om het op afstand zo optimaal mogelijk zichtbaar te maken en kleuren, afbeelding en letters beter tot hun recht te laten komen. Als de definitieve versie door de klant wordt goedgekeurd, gaan wij het printen. Uiteindelijk wordt het dan verwerkt en geconfectioneerd.

Hoe verloopt zo’n drukproces?
"Dat is nog de makkelijkste stap. Tegenwoordig volledig computergestuurd. Het doek wordt in stroken van 3.30 meter breed geprint en genummerd. Onze printer is milieuvriendelijk en snel. De inkt bevat geen schadelijke componenten en er komen geen dampen bij het printproces vrij. Hij kan 70m2 per uur aan en het printwerk is dan gelijk gebruiksklaar."

Welke maatregelen moet jij nemen, zoals brandveiligheid en dergelijke?
"Daar doen wij zelf niets meer aan. Het doek is volledig geïmpregneerd en gecertificeerd, voor wij het gaan verwerken." Wij doen als Bordbusters een grote tas bij het doek om het zorgvuldig op te kunnen bergen. Dat is belangrijk voor het materiaal en de levensduur. Bij zorgvuldige behandeling kun je jaren plezier aan dit fantastische Zuiddoek beleven."

Kun je iets zeggen over de gebruikte materialen en het gewicht?
"Wij hebben in overleg met de supportersvereniging vlaggendoek gebruikt. Dat is duurzaam materiaal en qua gewicht hanteerbaar. Het doek weeg 117 kilo. Zouden wij PVC gebruiken, dan zou het 300 kilo wegen en niet te verplaatsen zijn. Bovendien is een dergelijk gewicht op de tribune niet veilig. Ook een aandachtspunt voor ons."

Het ging even mis. Waar lag dat aan?
"Dat gebeurde bij de verwerking bij het confectie bedrijf. Het is precisiewerk en als je inzet met millimeters verschil, zijn dat een aantal meters verder centimeters geworden. Misschien zou je het van afstand op de tribune niet zien, maar wij hebben een naam hoog te houden en leveren alleen topkwaliteit. Het ging mij aan het hart want wij komen een deadline altijd na, maar de supportersvereniging toonde begrip."

Je hebt een forse korting gegeven. Doe je dat als zakenman of Vitesse supporter?
"Als ik eerlijk ben, beide. Ik draag de club Vitesse een bijzonder warm hart toe en GelreDome is een uitstekende accommodatie om mijn klanten te ontvangen en te netwerken."

Wat is je band met Vitesse?
"Ik ben al meer dan tien jaar Vitesse supporter. Ik vind het heerlijk om naar een wedstrijd te gaan voor de sfeer. Voetbal is strijd, presteren onder druk en de wil om te winnen. Dat past ook bij mij, mijn werk en mijn bedrijf (www.bordbusters.nl)."

Bordbusters Huissen

Ontwerp- en DTPafdeling

Drukpers Zuiddoek

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: