22 oktober 2012 In de media

Vitessse gebruikt slechts achttien spelers

Samen met ADO Den Haag, Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade is Vitesse de zuinigste club wat betreft spelersgebruik. Fred Rutten gebruikte pas achttien spelers in negen wedstrijden in de Eredivisie.
Ajax heeft tot dusverre al 26 spelers gebruikt in de Eredivisie. Daarmee staan de Amsterdammers bovenaan de lijst met ingezette krachten. Aartsrivaal Feyenoord deed een beroep op drie spelers minder (23) en staat daarmee op de tweede plaats.

Pas negen wedstrijden is de Eredivisie onderweg, maar Ajax-trainer Frank de Boer liet gedurende die 810 minuten al 26 verschillende spelers het veld betreden. Onder hen wel vijf debutanten uit de eigen jeugd, te weten Mitchell Dijks, Joël Veltman, Fabian Sporkslede, Lesley de Sa en Viktor Fischer (foto).

Ook opvallend is het spelersgebruik van Vitesse. De Arnhemmers mogen tevreden naar de stand van de Eredivisie kijken, aangezien de ambitieuze ploeg met één punt achterstand op koploper FC Twente op de derde plaats staat. Bijzonder is dat trainer Fred Rutten pas achttien verschillende spelers het veld opstuurde.

Het gemiddelde ligt in de Eredivisie op 20,5 spelers, een aantal dat Ajax dus ruimschoots overschrijdt.

Voetbal International / Foto’s SV, afbeelding VI

Hoofdsponsor: