22 januari 2024 In de media

Vleugelspeler Adrian Mazilu naar Vitesse

Adrian Mazilu (18) komt op huurbasis over naar Vitesse. Het Roemeense talent van Brighton & Hove Albion FC sluit vanaf deze week aan bij de selectie van Edward Sturing. Daarmee is de eerste aanwinst van deze winterse transferperiode een feit.

Mazilu heeft maandag een contract getekend tot aan het einde van dit seizoen. Technisch directeur Benjamin Schmedes is verheugd over zijn komst: “De vleugelpositie was een absoluut aandachtspunt. Helemaal met de langdurige blessure van Miliano Jonathans in het achterhoofd. Adrian is een talent en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan. We zijn erg blij dat hij de tweede seizoenshelft bij Vitesse aan gaat sluiten en heten hem van harte welkom.”

De aanvaller is een Roemeense jeugdinternational. Met zijn vorige club, Farul Constanța, werd hij vorig seizoen landskampioen van Roemenië. Brighton haalde de jongeling afgelopen zomer naar Engeland. Nu krijgt hij de kans om zich bij Vitesse door te ontwikkelen.

Mazilu kwam zaterdag in Nederland aan met zijn oudere broer. Hij kijkt uit naar de komende periode in Arnhem: “Dit is een ontzettend mooie kans voor mij. Vitesse is een prachtige club. Natuurlijk hoop ik de komende maanden belangrijk te kunnen gaan zijn voor het team. Ik heb er in ieder geval veel zin in en ga er vol energie voor.”

De transfer window is nog tot en met 1 februari geopend. Technisch directeur Benjamin Schmedes probeert samen met de technische staf en scouts creatief te zoeken naar versterkingen. “Daarnaast is het natuurlijk ontzettend fijn om te zien dat spelers als Davy Pröpper, Thomas Buitink en Mica Pinto steeds meer inzetbaar zijn. We hebben de komende maanden echt alles nodig”, besluit hij.

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse Media

Hoofdsponsor: