31 oktober 2010 In de media

Vloet had Vitesse graag meer pijn gedaan

Over één ding waren NEC-trainer Wiljan Vloet en zijn collega Hans van Arum van Vitesse het zondagmiddag eens. De eerste Gelderse derby van het seizoen kwam nooit echt tot bloei. “Wij hadden graag Vitesse in deze fase meer pijn gedaan”, sprak Vloet na afloop in De Goffert.

Hoewel beide ploegen speelden om te winnen werd er niet gescoord in Nijmegen. "Bij ons heerst desondanks tevredenheid”, zei Van Arum. "Het blijft toch de Gelderse derby, al was het een heel slechte wedstrijd. Wij komen moeilijk tot scoren, dus zijn we blij met dit puntje.”

Vloet toonde zich juist ontevreden met het punt. "Ik had verwacht dat wij op het middenveld dominanter konden spelen, maar we begonnen heel passief. Vanaf de eerste minuut zat de wedstrijd op slot.”

"Misschien past dat juist wel weer bij de derbysfeer”, zei Vitesse-middenvelder Davy Pröpper. "Doordat iedereen er extra op gebrand is te winnen en veel inzet toont, blijft het voetbal vaak net eventjes iets achter.” De Arnhemmer was vooral voor rust enkele keren gevaarlijk namens de bezoekers. "Natuurlijk had ik juist vandaag heel graag gescoord.”

De Telegraaf

Hoofdsponsor: