14 december 2020 In de media

Voetbal gaat door, geen supporters tot minimaal 19 januari 2021

Minister-president Mark Rutte heeft maandagavond op een toespraak vanuit het torentje in Den Haag verkondigd dat Nederland tot 19 januari in lockdown gaat. Dat heeft geen directe gevolgen voor het betaald voetbal.

‘Het coronavirus grijpt sneller om zich heen dan wij verwacht hadden. Daarom gaat Nederland voor een periode van in ieder geval vijf weken in lockdown. Nederland gaat op slot. We hebben geen keus. Alles is erop gericht om het aantal contacten tot een minimum te beperken’, zei Rutte.

De premier kondigde een hele reeks strenge maatregelen en dringende adviezen af die verregaande gevolgen zullen hebben voor de samenleving. Zo gaan bijvoorbeeld de scholen en de niet noodzakelijke winkels dicht, maar het betaald voetbal behoudt zijn uitzonderingspositie. De wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan ‘gewoon’ door.

Sporthallen, sportscholen en zwembaden gaan dicht. Buitenlocaties blijven open, jongeren onder de achttien kunnen ook blijven trainen in groepsverband. Maar de competities blijven stil liggen. Ook blijven de stadions in het profvoetbal gesloten voor supporters, zoals al sinds 28 september het geval is.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: