25 maart 2017 In de media

Voetbalacademie behoudt internationale status

De Vitesse Voetbal Academie is door de KNVB wederom bekroond met de internationale status. Volgens het K&P-model (kwaliteit en performance) van de KNVB scoort de voetbalacademie van Vitesse dusdanig, dat het met de internationale status de hoogste onderscheiding heeft gekregen.
Hoofd Vitesse Voetbal Academie Edwin Petersen vertelt over het behouden van deze status: “De voetbalacademie is bij Vitesse één van de belangrijkste pijlers. De opleiding is bij Vitesse prominent aanwezig en daar horen hoge maatstaven bij. De voetbalvisie is duidelijk en we weten waar we heen willen. We willen de talentontwikkeling en de kwaliteit van het voetbal verder door ontwikkelen.

Daarnaast willen we ons via het unieke Vitesse Voetballab, waarbinnen de speler centraal staat, onderscheiden van andere clubs met een internationale status. Vitesse heeft met de trainingsaccommodatie op Papendal een uitstekend fundament. Om de internationale status te krijgen en te behouden moet je aan hoge eisen voldoen. Op allerlei disciplines moet je goed scoren, zoals bijvoorbeeld  fulltime en gekwalificeerde trainers, uitgebreide medische staf en passende onderwijsprogramma’s.”

Binnen Nederland zijn de jeugdopleidingen van Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht ook erkend met de internationale status.

Vitesse / Foto’s SV & Vitesse

Hoofdsponsor: