17 augustus 2010 In de media

Voetbalclubs zetten in op fair play en respect

Geen wassen neus, evenmin een vrijblijvende afspraak. Nee, de 58 amateurvoetbalclubs uit de regio en Vitesse en de collega uit Nijmegen gaan zich sterk maken voor fair play en respect.

Zaterdag 4 september ondertekenen de betaaldvoetbalclubs Vitesse en de Nijmegen Eendracht Combinatie een convenant met 58 clubs uit de regio, waaronder veer­tien voetbalverenigingen uit Arnhem. Daarin staan afspraken tussen de clubs over gedragsregels en respect op en rond het veld.

Drie regio’s werken mee: Nijmegen, Arnhem en Maas en Waal. „Dat is belangrijk”, zegt Ad Frik, voorzitter van de Belangenvereniging Voetbal Nijmegen. „Want we weten dat er nogal eens vervelende incidenten zijn als een Nijmeegse club op bezoek gaat in Arnhem of andersom. Door het convenant kunnen we elk incident rapporteren en maatregelen ( laten) nemen”, zegt Frik.

De drie regio’s worden vertegen­woordigd door de Belangenvereniging Voetbal Nijmegen, Arnhemse Voetbal Federatie en Overleg Orgaan Maas & Waal. De clubs aan de oostkant van Nijmegen doen nog niet mee, maar later mogelijk wel. Frik: „We gaan eerst kijken of het werkt met deze 58 clubs. Later hebben we ze er graag bij.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: