20 oktober 2021 In de media

Voetbalkoorts bij Vitesse aan vooravond topduel met Tottenham Hotspur: ‘Enorme uitdaging’

Vitesse is klaar voor de kraker thuis tegen de Engelse topclub Tottenham Hotspur. “We hebben ons plan, we moeten vechten en ook genieten.”

De voetbalkoorts in Arnhem stijgt deze dagen naar grote hoogte. Morgen strijken de sterren van The Spurs neer op Gelderse bodem. Het duel in een stijf uitverkocht GelreDome moet een hoogtepunt worden in het seizoen van Vitesse.

“Dit zijn de wedstrijden waar iedereen naar uitkijkt”, opent trainer Thomas Letsch. “Hier hebben we vorig seizoen keihard voor gevochten. Dit zijn de uitdagingen die je als sporter wilt. Daarnaast is het ook een eer om tegen ploegen van het allerhoogste niveau te spelen. Tottenham is zo’n tegenstander. Ook fysiek is het allemaal top wat zij kunnen brengen.”

Tottenham Hotspur heeft in de poule één punt meer en is uiteraard torenhoog favoriet voor de clash van donderdagavond. Of Letsch grote namen als Son, Harry Kane en Dele Alli in GelreDome laat spelen, moet worden afgewacht maar de verwachting is dat de club uit Londen het duel zeer serieus neemt. Een overwinning in Arnhem betekent immers dat doorgaan in de Conference League zo goed als zeker is voor The Spurs.

Plan klaar

Vitesse heeft een stunt nodig om in de race te blijven met ook nog uitwedstrijden tegen Stade Rennais en Tottenham op het programma. “Of wij kunnen verrassen”, herhaalt Letsch de vraag. “Natuurlijk kan dat. We zijn niet stom en weten ook dat we deze competitie niet gaan winnen. Maar tegen iedere tegenstander spelen wij om te winnen. Kansen zijn er altijd, want iedere wedstrijd begint met 0-0.”

“Die kansen zijn misschien klein, maar we zullen zien. We zijn op alles voorbereid. We hebben ze bekeken en hebben alle informatie. Ons plan is klaar. In wedstrijden tegen Feyenoord en Stade Rennes is gebleken dat dat plan werkt. Al is dit natuurlijk een hele andere wedstrijd. Dit is nog van een ander niveau”, aldus Letsch.

‘Crazy’

Aan tafel woensdag in GelreDome zat ook Nikolai Baden Frederiksen. De Deen scoorde zondag in de derby tegen NEC de enige treffer. “We zijn in een goede ‘mood’. Als voetballer wil je je meten met dit kaliber tegenstanders. Ons zelfvertrouwen is groot. We nemen overwinningen mee tegen Feyenoord en NEC. Het is ‘crazy’. Spelen in een uitverkocht stadion tegen deze ploeg”, jubelde Baden Frederiksen.

“Er is ook honger in de ploeg’, proeft Letsch. “Honger om nu meer te bereiken. Wat dat betreft komt deze wedstrijd misschien wel op een perfect moment voor ons. Alleen als morgenavond het fluitje van de scheidsrechter klinkt, telt het verleden niet meer.”

Steun hard nodig

Tegen Stade Rennais was de sfeer in het stadion in Arnhem de hele wedstrijd uitbundig. “Ik verwacht dat het nu nog beter is”, reageerde Letsch rustig. “Voor mij is dit ook een hoogtepunt. En het is ook mijn eerste keer in een uitverkocht stadion bij deze club. Ik begon met een stadion dat leeg was. Ik hoop dat de fans ons vooral zullen steunen als we ze echt nodig hebben. Dat ze ‘gek’ zijn en tekeer gaan, op een positieve manier.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: