7 augustus 2021 In de media

Volop vertrouwen bij Vitesse na enorme teleurstelling

Ondanks de grote teleurstelling over het 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen het Ierse FC Dundalk, is het optimisme over het bereiken van de play-off voor de Conference League groot bij Vitesse. ,,We kunnen ons hoofd laten hangen vanwege deze teleurstelling of direct naar de volgende wedstrijd kijken. Ik doe het laatste en heb er alle vertrouwen in dat we volgende week gaan winnen”, aldus doelpuntenmaker Matus Bero.

‘Teleurstelling is enorm groot’

,,De teleurstelling is enorm groot op basis van dit resultaat”, aldus Vitesse-trainer Thomas Letsch. ,,Maar ik voel me zeker niet verslagen. We moeten ons ook realiseren dat we pas halverwege zijn en dat we gewoon weer op 0-0 beginnen. Op basis van ons spel heb ik er alle vertrouwen in dat we daar gaan winnen en dan zijn we een ronde verder.”

Doekhi baalde ervan, dat Vitesse het publiek, dat voor het eerst sinds september een thuiswedstrijd kon bijwonen, geen zege kon schenken. ,,We hadden met minimaal 3-0 de rust in moeten gaan. Dan maak je het jezelf ook gemakkelijker en kun je de wedstrijd gemakkelijker uitspelen. Nu hebben we ze in de wedstrijd gehouden.”

“Voetbal gaat niet om wie de betere ploeg is, maar om wie de meeste goals maakt”

Bero baalde van het grote aantal gemiste kansen. ,,Voetbal gaat niet om wie de betere ploeg is, maar om wie de meeste goals maakt”, aldus de Slowaak, die de score opende na een snelle counter en eindelijk weer eens het genoegen smaakte toegejuicht te worden. ,,Het was geweldig om weer voor supporters te spelen. Dat gaf een fantastisch gevoel. Er is niks beter dan de energie van de fans te voelen.”

‘Het komt erop aan dat je de kansen ook benut’

Letsch had veel goede dingen gezien van zijn ploeg. ,,We hebben de kansen gehad om drie, vier, vijf goals te maken. In dit soort wedstrijden komt het eropaan dat je de kansen ook benut. Maar het spel dat we hebben laten zien geeft me vertrouwen. Een groot deel van de wedstrijd wist Dundalk echt niet hoe het onder de druk vandaan moest komen. Alleen hadden we daar wel veel meer mee moeten doen.”

Veel minder te spreken was Letsch over de manier waarop Vitesse na rust twee goals weggaf. ,,Bij de eerste goal geven we te veel ruimte weg en de tweede goal komt voort uit onnodig balverlies, waar we niet goed op reageren. Als je elke wedstrijd twee goals tegen krijgt, dan wordt het heel moeilijk te winnen. We moeten terug naar de defensieve stabiliteit die we vorig seizoen hadden. Ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken”, aldus Letsch.

Rode kaart Openda

Letsch was ook kritisch over de rode kaart die Openda incasseerde vlak voor tijd. ,,Een heel domme actie, waarmee hij zichzelf en het hele team tekort doet. Zoiets mag niet gebeuren.”

‘We moeten het daar afmaken’

Aanvoerder Doekhi ziet het nog goed komen voor Vitesse. ,,Gelukkig hebben we nog gelijkgemaakt, waardoor we nog een redelijke uitgangspositie hebben. In de eerste helft hebben we laten zien, dat we beter zijn dan Dundalk. Dat moeten we daar door zien te trekken. Belangrijk is dat we dan scherper voor de goal zijn dan we nu waren. We moeten het daar afmaken. Het zou echt zonde zijn als we tegen deze tegenstander niet door gaan.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: