6 oktober 2013 In de media

Voor Leerdam telt nu Vitesse, boek Feyenoord is dicht

Kelvin Leerdam is het seizoen met vier goals uit acht duels goed begonnen. De 23-jari­ge rechtsback, vorig jaar terugge­zet naar de beloften van Feye­noord, voelt zich thuis bij Vitesse.
Zondag treft de Utrechtenaar in GelreDome zijn oude club. Het doet hem weinig, zegt hij. „Het maakt mij niet zo veel uit, echt niet. Natuurlijk, het is mijn oude club. Maar ik speel nu voor Vites­se. Het heeft geen zin terug te kij­ken, ik doe niet mee aan dat senti­mentele gedoe. Het is voor mij een gewone wedstrijd die drie punten op kan leveren.”

Leerdam doorliep de jeugdoplei­ding van Feyenoord en speelde vijf seizoenen in de Kuip. Eind ok­tober vorig jaar gaf hij aan dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen, trainer Ronald Koe­man zette hem daarop uit de se­lectie. „Dat was voor mij een moeilijke tijd, maar ik ben altijd hard blijven trainen. Ik heb in mij­zelf geïnvesteerd, ben dicht bij mijzelf gebleven en kon daardoor blijven presteren. Ach, zo gaat het in het voetbal. No hard feelings. Ik wens mijn oud-teamgenoten suc­ces. Het is overigens niet zo dat ik hen allemaal nog spreek. Ik heb ei­genlijk alleen nog contact met mijn neefje (Feyenoord-verdedi­ger Miquel Nelom).”

Afgelopen zomer vertrok Leer­dam transfervrij naar Vitesse, dat in de winter al een poging had ge­daan om de voormalig jeugdinter­national naar Arnhem te halen.

Maar Feyenoord en Vitesse kon­den het in januari niet eens wor­den over de transfersom. „Dat ging dus niet door en dat was ba­len. Maar ik heb mij daar over­heen gezet. Ik heb het seizoen bij Jong Feyenoord afgemaakt en mocht daarna mee met Jong Oran­je naar het EK in Israël. In de zo­mer was er voldoende interesse van clubs. Ook weer van Vitesse.”

Eenmaal terug uit Israël belde Vit­esse­trainer Peter Bosz met Leer­dam. „We hadden een goed ge­sprek. Daarna belde hij mij nog een paar keer op, om te vragen hoe het ervoor stond. Ik heb toen voor Vitesse gekozen.”

Spijt van zijn keuze voor de eredi­visionist uit Arnhem heeft Leer­dam geen moment gehad. „We hebben een heel leergierige selec­tie met spelers die kritisch op el­kaar durven te zijn. Een jonge groep die stappen kan maken. Ik voel mij prettig en hopelijk is dat in het veld terug te zien.”

In Nederland zijn goede vleugel­verdedigers schaars, maar aan het Nederlands Elftal denkt Leerdam niet. „Ik ga mijzelf geen druk op­leggen. Het is aan anderen daar iets over te zeggen. En ik snap dat de media daar graag over schrij­ven. Zij kunnen spelers een push geven, maar ook breken. Ik houd mij alleen met voetbal bezig. Ik geef elke wedstrijd alles. We zien wel wat de toekomst brengt.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: