13 juni 2018 In de media

Voorbereiding seizoen 2018|2019

De eerste training van seizoen 2018|2019 vindt plaats op zondag 24 juni. Vanaf 11.00 uur traint de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Leonid Slutskiy op Papendal. Rondom de traditioneel feestelijke eerste training vinden er weer volop activiteiten plaats.
Op woensdag 27 juni staat de jaarlijkse Kids Club Dag op de planning. Alle Kids Club-leden hebben gratis toegang tot deze middag in GelreDome. Ouders/begeleiders (max. twee personen) mogen ook gratis naar binnen! De deuren gaan om 12.30 uur open en om 14.00 uur vindt de spelerspresentatie plaats in het stadion. Nog geen lid van de Vitesse Kids Club? Meld je dan nu snel aan via Vitesse.nl/kidsclub!

Van woensdag 4 tot en met dinsdag 17 juli gaat de selectie op trainingskamp naar Oostenrijk. De ploeg verblijft op dezelfde locatie als vorig seizoen, in regio Karinthië. In Oostenrijk wordt een aantal oefenduels gespeeld. Binnenkort wordt ook een vierde oefenwedstrijd aan de voorbereiding toegevoegd.

Programma voorbereiding seizoen 2018|2019
Zondag 24 juni: eerste training | vanaf 11.00 uur te Papendal
Woensdag 27 juni: Kids Club Dag | vanaf 12.30 uur te GelreDome
Woensdag 4 tot en met dinsdag 17 juli: trainingskamp Oostenrijk, regio Karinthië
Vrijdag 6 juli: Vitesse vs Wolfsberger AC, 19.00 uur
Vrijdag 13 juli: Vitesse vs FK Arsenal Toela, 18.00 uur
Dinsdag 17 juli: Vitesse vs Lokomotiv Moskou, 12.00 uur

Technisch directeur Marc van Hintum over de voorbereidingsperiode: “We willen het seizoen met de supporters feestelijk aftrappen bij de eerste training op Papendal. En natuurlijk zijn ook daarna de meeste trainingen gewoon openbaar. We wilden graag aan de wens van de supporters tegemoet komen door een oefenwedstrijd in Nederland te spelen. We hebben hier ook nadrukkelijk naar gekeken, maar vanwege het behalen van Europees voetbal en het trainingskamp dat reeds gepland was, bestond hier helaas geen mogelijkheid voor.” 

UEFA Europa League
Op woensdag 20 juni vindt de loting voor de eerste en tweede voorronde van de UEFA Europa League plaats. Vitesse stroomt in de tweede voorronde in. De speeldata voor de tweede voorronde zijn donderdag 26 juli en donderdag 2 augustus.

Eredivisie
In het weekend van vrijdag 10 augustus start de competitie. In het concept speelschema van de KNVB staat gepland dat Vitesse op zondag 12 augustus om 14.30 uur het seizoen aftrapt met een thuiswedstrijd vs FC Groningen. Het definitieve speelschema wordt spoedig door de KNVB bekend gemaakt. Meer informatie over de kaartverkoop voor zowel de UEFA Europa League als de Eredivisie volgt binnenkort.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: