18 december 2014 In de media

Voorbeschouwing Ajax – Vitesse, achtste bekerfinale

Vitesse speelt in de achtste bekerfinale uit tegen Ajax; de KNVB had bedacht dat dit affiche een mooie afsluitende wedstrijd van deze bekerronde zou zijn.
Inmiddels wordt de laatste wedstrijd feitelijk pas in het volgende jaar gespeeld, noodweer tijdens een Europa League wedstrijd was namelijk niet voorzien, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo relevant – het gaat er alléén om om weer een ronde verder te komen.
 
Vitesse en Ajax speelden tot nu toe zeven keer eerder tegen elkaar in het nationale bekertoernooi: vier keer uit en drie keer thuis, al werd de laatste thuiswedstrijd weliswaar in Emmen afgewerkt. Zowel uit als thuis won Vitesse één van de wedstrijden, na de overige vijf duels kwam het bekertoernooi ten einde.

De laatste editie van de uitwedstrijd werd gespeeld op 26 januari 2001, destijds ook in de achtste finale. Matthew Amoah scoorde de 1-1 gelijkmaker kort voor het einde van de reguliere speeltijd, waardoor een verlenging volgde. Gert Claessens werd de held van de avond door het duel in sudden death te beslissen: 1-2.
 
Vitesse heeft deze wedstrijd weer de beschikking over Davy Pröpper en Wallace, zij hebben hun schorsingen uitgezeten en zullen waarschijnlijk in de basis starten ten koste van Leerdam en McEachran. Daarnaast krijgt Labyad van Bosz de voorkeur boven Oliinyk op de linksbuiten positie.

Velthuizen, Kruiswijk en Mori ontbreken vanwege blessures, de beschikbaarheid van Achenteh is nog onzeker.
 
Ajax – Vitesse, uitwedstrijd om de nationale beker
* 4 wedstrijden: 1x winst, 3x verlies.
* Seizoen 1908/1909, 3-0.
* Seizoen 1979/1980, 3-1.
* Seizoen 1986/1987, 2-0.
* Seizoen 2000/2001, 1-2.
 
Donderdag 18 december 2014, 20:45 uur, Amsterdam ArenA, Ajax – Vitesse in de achtste finale om de KNVB beker.
Scheidsrechter: Nijhuis; assistenten: Boonman en Siebert; vierde official: Sanders.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: