25 januari 2017 In de media

Voorbeschouwing bekerduel Vitesse vs Feyenoord

Donderdagavond is GelreDome het toneel voor de laatste van vier duels in de kwartfinale van de KNVB Beker. De inzet is hoog: een plek in de halve finale.
Zowel Vitesse als Feyenoord wisten het net aardig te vinden in de voorgaande bekerwedstrijden. Het zegt hoofdtrainer Henk Fraser echter niet veel: "Natuurlijk is het fijnn als je trefzeker bent, maar in onze wedstrijden hebben we daar eerlijkheidshalve de tegenstanders ook voor gehad", doelend op de amateurs van ASV De Dijk en Jodan Boys. "En wat je zegt, dat gold ook voor Feyenoord dat ook weinig tegen kreeg."

Aan de hoofdtrainer werd onder meer gevraagd of er nog teruggekeken is naar de competitiewedstrijd in december vorig jaar. "Nauwelijks. Je neemt wel bepaalde zaken mee, maar dit is een duel onder heel andere omstandigheden. Dit is een bekerduel, een wedstrijd op zich. Feit is wel dat wij in delen van de wedstrijd in De Kuip heel aardig voor de dag kwamen. Feit is ook dat we te makkelijk de goals weggaven en Feyenoord continu dreigend was."

Henk Fraser wist als speler van Feyenoord de beker meermaals te winnen en weet dus als geen ander wat het duel in deze ronde met zich meebrengt. "Ja, het is speciaal. En ja, je moet dit duel op een bepaalde manier voorbereiden en donderdag op een bepaalde manier aan het duel beginnen en beleven. Doe je dat met volle overtuiging en met de wil om ten koste van veel te willen winnen, dan hebben wij een kans. Het blijft Feyenoord waar we tegen spelen, een zeer sterke ploeg."

Navarone Foor is er niet bij na zijn rode kaart afgelopen weekend in Groningen. Datzelfde geldt voor Alexander Büttner die ook vandaag weer extra arbeid verrichte met fysiektrainer Jurgen Seegers. Lewis Baker keert na zijn schorsing terug in het elftal. Marvelous Nakamba keerde einde van de ochtend weer terug in Arnhem na de toch teleurstellend verlopen Afrika Cup met Zimbabwe. "Hij heeft meegetraind, maar we gaan met hem en de medische staf in overleg hoe hij er voor staat."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: