2 november 2014 In de media

Voorbeschouwing FC Utrecht vs Vitesse, zondag 2 november, 12:30 uur

Vitesse reist dit weekend af naar Utrecht voor een uitduel op de vroege zondagmiddag; een korte voorbeschouwing door onze SV-redacteur Sebastiaan.
Tegen FC Utrecht wordt dit weekend de elfde speelronde van de Eredivisie afgewerkt, waarmee bijna een derde van het seizoen alweer in de boeken staat. Een goed gevuld uitvak zal onze jongens steunen in de jacht op de tweede overwinning deze week.
 
De seizoenstart van FC Utrecht
Na tien gespeelde wedstrijden staat FC Utrecht met 13 punten op de 13e plaats, waarbij de ploeg 13 doelpunten heeft gemaakt en 19 tegentreffers kreeg te verwerken. Er was tot nu toe slechts eenmaal een gelijkspel; vier keer werd gewonnen en vijfmaal verloren. Het alles of niets voetbal van trainer Rob Alflen leverde de helft van de wedstrijden dus geen punten op.

Tussentijds trof Utrecht in de tweede ronde van de KNVB beker meteen een tegenstander die te sterk was, PSV uit, waardoor de ploeg deze week doordeweeks niet in actie hoefde te komen.

Er is dit seizoen nauwelijks een verschil tussen Utrecht thuis of uit, zowel de overwinningen als het doelsaldo zijn eerlijk verdeeld. Wel weet de ploeg thuis makkelijker de nul te houden: thuis lukte dat tweemaal, buitenshuis nog niet.

Opvallend is dat Utrecht in de eerste helft maar zeer moeizaam tot scoren weet te komen, met slechts twee doelpunten voor de rust. Vitesse is wat dit betreft een complete tegenpool, want de Arnhemmers scoorden dit seizoen al 15 competitiedoelpunten voor de rust.

Ruud Boymans is voorlopig de topscorer van de Utrechters met 4 doelpunten, gevolgd door Yassine Ayoub met twee treffers.
 
Vitesse uit tegen FC Utrecht
Vitesse behaalde punten in 13 van de 29 gespeelde Eredivisiewedstrijden in Utrecht, na 16 wedstrijden moest het geel-zwart puntloos naar huis. Een lastige uitwedstrijd dus, maar ook zeker niet kansloos. Acht wedstrijden wist Vitesse sinds 1971 te winnen, voor het laatst in het seizoen 2012/'13 toen Van Ginkel en Bony een onoverbrugbare 0-2 voorsprong op het scorebord plaatsten (einduitslag 1-2).

Uit de huidige selectie hebben Labyad, Pröpper, Kashia, Leerdam en Van der Heijden eerder tegen Utrecht gescoord.

Arnold Kruiswijk viert op de wedstrijddag zijn 30ste verjaardag.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreekt Zakaria Labyad, hij is nog niet wedstrijdfit; daarnaast missen ook Josh McEachran en Wallace vanwege (de nasleep van) blessures. Er zijn geen schorsingen.
Bij de tegenstander ontbreken Anouar Kali, Nacer Barazite, Danny Verbeek, Robbin Ruiter en Michael Zullo vanwege blessures; Edouard Duplan is niet wedstrijdfit.
 
FC Utrecht – Vitesse, uitwedstrijd in de Eredivisie:
* 29 wedstrijden: 8x winst, 5x gelijkspel, 16x verlies.
* Laatste winst: seizoen 2012/’13, 1-2.
* Grootste winst: seizoen 1994/’95, 1-4.
* Gelijkspel: 1x 0-0, 2x 1-1, 2x 2-2.
* Laatste verlies: seizoen 2013/’14, 2-1.
* Eerste editie & grootste verlies: 17 oktober 1971, 5-1.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 1,28.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 1,90.
  
Zondag 2 november, 12:30 uur, Stadion Galgenwaard te Utrecht: FC Utrecht – Vitesse, de 11e speelronde van het Eredivisieseizoen 2014/'15.
Scheidsrechter: Kevin Blom; assistent-scheidsrechters: De Vries en Vandeursen; vierde official: Gerrets.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: