31 januari 2014 In de media

Voorbeschouwing Feyenoord – Vitesse, vrijdag 31 januari, 20:00 uur

Vrijdag speelt Vitesse de eerste van drie competitiewedstrijden binnen acht dagen; de eerste is uit in Rotterdam.
Deze vrijdag opent Vitesse een volle voetbalweek met een uitwedstrijd tegen Feyenoord; komende dinsdag en vrijdag volgen thuiswedstrijden tegen AZ en ADO Den Haag. Deze wedstrijden speelt Vitesse voor het eerst sinds mei 2012 weer met een shirtsponsor, zo maakte de club donderdag bekend.
Afgelopen woensdag keerde een bekend gezicht terug op Papendal: doelman Eloy Room werd teruggehaald van verhuur aan Go Ahead Eagles in verband met een knieblessure die Marko Meerits een maand of twee aan de kant zal houden. Room speelde bij de club uit Deventer alle 20 competitiewedstrijden en werd daarnaast ook bij beide bekerduels in de basis opgesteld. Tegen Feyenoord begint Room naar alle waarschijnlijkheid op de bank.
 
Feyenoord dit seizoen
Voor Feyenoord is Vitesse de eerste thuiswedstrijd van het jaar, na uitwedstrijden tegen Utrecht (2-5 winst), Ajax (beker 3-1 verlies) en ADO (3-2 verlies). De Rotterdammers staan na de 20e speelronde op de vierde plaats, op vijf punten achter Vitesse. Feyenoord behaalde in haar tien gespeelde thuiswedstrijden 22 punten, met zeven overwinningen en één gelijkspel. De ploegen die hierbij al punten wisten te pakken in de Kuip zijn Twente (1-4 winst), Heracles (1-2 winst) en AZ (2-2 gelijk). Het doelsaldo thuis is +11 (23 voor, 12 tegen) waarbij ook vier keer de nul gehouden werd.
In de uitwedstrijden wist de ploeg van Ronald Koeman slechts 14 punten uit 10 wedstrijden te behalen, al waren daarvan helaas wel drie uit Arnhem.
Opvallend is dat Feyenoord in bijna elke wedstrijd van dit seizoen heeft gescoord; in de competitie werd alleen bij RKC uit het net niet gevonden. De enige ploeg die dit seizoen op dit vlak nog beter presteert is Vitesse.
De Rotterdamse clubtopscorer is Graziano Pellè met 15 doelpunten, gevolgd door Lex Immers en Jean-Paul Boëtius met respectievelijk 7 en 5 goals.
 
Vitesse uit tegen Feyenoord
Vitesse heeft het doorgaans niet gemakkelijk in de Kuip; in slechts 11 van de 28 gespeelde Eredivisiewedstrijden werden punten gepakt en daarbij zijn niet meer dan twee overwinningen. In de helft van de wedstrijden kwam Vitesse niet tot scoren, maar daar zat dan wel weer zes keer een 0-0 gelijkspel bij.
Eerder dit seizoen verloor Vitesse thuis met 1-2, waar een gelijkspel op basis van de tweede helft én de slotminuten meer op zijn plaats was geweest; hierna verloren de Arnhemmers niet meer in de Eredivisie. Vitesse laat dit seizoen sowieso zien dat er van iedere ploeg gewonnen kan worden, waarbij geen andere ploeg zoveel punten wist te behalen op vreemde bodem. Uit in Amsterdam en Eindhoven werden drie punten opgehaald, dus waarom niet ook in Rotterdam? Een goed gevuld geel-zwart uitvak zal er in ieder geval bij zijn om de ploeg te steunen.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreken Theo Janssen en Marko Meerits vanwege knieblessures.
Bij de tegenstander ontbreekt Joris Mathijsen en de beschikbaarheid van Tonny Vilhena is onzeker.
 
Feyenoord – Vitesse, uitwedstrijd in de Eredivisie:
* 28 wedstrijden: 2x winst, 9x gelijkspel, 17x verlies.
* Laatste winst: seizoen 2004/’05, 1-2.
* Grootste winst: seizoen 1994/’95, 0-3.
* Laatste gelijkspel: seizoen 2008/’09, 2-2.
* Gelijkspel: 6x 0-0, 1x 1-1, 2x 2-2.
* Laatste verlies: seizoen 2012/’13, 2-0.
* Grootste verlies: seizoen 1991/’92, 5-0.
* Eerste editie: 26 september 1971, 4-0.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 0,79.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 2,04.
 
Vrijdag 31 januari 2014, 20:00 uur, Stadion Feijenoord te Rotterdam: Feyenoord – Vitesse, de 21e speelronde in het Eredivisieseizoen 2013/’14.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük; assistent-scheidsrechters: Steegstra en Jansen; vierde official: Kamphuis.


 
Supportersvereniging Vitesse / stats.sv-vitesse.nl, soccerway.com, vi.nl

Hoofdsponsor: