23 september 2015 In de media

Voorbeschouwing Heracles Almelo vs Vitesse

Voor Vitesse begint deze woensdag de KNVB beker met een uitwedstrijd in Almelo.
Alle clubs uit het betaald voetbal konden de eerste ronde overslaan en als Europees spelende club kon Vitesse geen van de andere Europees spelende clubs treffen. De loting op 1 juli leverde echter een relatief lastige tegenstander op: een Eredivisieclub in een uitwedstrijd.

Bij Heracles Almelo lijkt de laatste tijd bovendien alles mee te zitten. De eerste wedstrijd van het seizoen ging weliswaar verloren uit bij Roda JC, maar sinds het vernieuwde Polman Stadion haar deuren opende werden vijf duels op rij gewonnen. NEC en Twente werden thuis verslagen, uit was Heracles te sterk voor Cambuur en ADO, en als laatste wapenfeit op het eigen kunstgras werd PSV dit weekend verslagen.

Heracles is niet onverslaanbaar, maar het elftal van John Stegeman zit in een flow en kan daardoor boven zichzelf uitstijgen. Kortom: Vitesse zal scherp moeten zijn en als collectief de strijd moeten aangaan, want donderdag wil je hoe dan ook weer in de loting zitten!

Vitesse in de beker tegen Heracles Almelo
Vitesse en Heracles troffen elkaar vier keer eerder in de strijd om de KNVB beker, waarvan drie keer in de jaren 60. Het eerste duel leverde een 2-2 gelijkspel op in de groepsfase van de beker. Een jaar later waren drie verlengingen nodig om een winnaar de bepalen, waarbij Vitesse uiteindelijk aan het kortste eind trok. Ook in 1967 lukte het Vitesse niet om Heracles te verslaan.

Het meest recente duel dateert van 1998, toen Machlas en Curović samen drie treffers noteerden en daarmee Vitesse naar de kwartfinale schoten.

Vitesse tegen Heracles Almelo in de KNVB beker:

  • 4 wedstrijden: 1x winst, 1x gelijkspel, 2x verlies
  • Heracles – Vitesse, seizoen 1997/’98, 1-3
  • Heracles – Vitesse, seizoen 1966/’67, 4-0
  • Vitesse – Heracles, seizoen 1961/’62, 0-1 (n.v.)
  • Vitesse – Heracles, seizoen 1960/’61, 2-2

Woensdag 23 september, 20:00 uur, Polman Stadion te Almelo, Heracles Almelo – Vitesse, de tweede ronde van de KNVB beker seizoen 2015/'16.
Scheidsrechter: Danny Makkelie; assistent-scheidsrechters: Diks en Ketting; vierde official Van de Graaf.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: