16 september 2016 In de media

Voorbeschouwing op Airborne-duel vs Go Ahead Eagles

Zaterdagavond speelt Vitesse vs Go Ahead Eagles. In een ongetwijfeld sfeervolle ambiance en met veel gevoel voor historie in verband met de Airborne gaan de Arnhemmers strijden voor de drie punten.
Hoofdtrainer Henk Fraser allereerst over zijn selectie richting het duel vs Go Ahead Eagles: "Op Arnold Kruiswijk na is iedereen beschikbaar. Hij wordt vervangen door Kosuke Ota, die  tegen Ajax al goed inviel. Hij speelde met passie en energie. Ook deze week heeft hij goed getraind en hij zal ongetwijfeld gretig zijn om een goede indruk achter te laten zaterdagavond."

Over de tegenstander zei Fraser het volgende: "Ik heb Go Ahead Eagles dit seizoen een aantal keer zien spelen. Ze verloren ongelukkig van Sparta Rotterdam en speelden vrij aardig tegen ADO Den Haag. Geen enkele ploeg is makkelijk te verslaan, dus daarom proberen we zo veel mogelijk naar ons eigen spel te kijken." Over de prestatie van zijn ploeg is de hoofdtrainer deels tevreden. "Ook al kunnen we op veel momenten tevreden zijn met ons spel, draait het om de punten. Daar kijkt iedereen naar. We willen en moeten de punten gaan pakken."

Natuurlijk werd Fraser ook gevraagd naar het Airborne-duel en het speciale shirt. "Het vorige Airborne-tenue vond ik al schitterend en deze is minstens zo mooi. Ik hecht veel waarde aan vrijheid en de veteranen hebben daar voor gevochten. Ik merk ook hoe het leeft aan de mensen om de club heen maar ook de spelers die erover praten. Ik ben benieuwd naar de sfeer en de activiteiten in het stadion."

Natuurlijk was, een dag na zijn aankomst, de Argentijnse Vitesse-supporter Juan Silvestre present bij de training. Captain Guram Kashia nam na afloop van de training uitgebreid tijd om kennis te maken. Juan kreeg een aanvoerdersband van Kashia en op zijn beurt had ook de Argentijn een kado voor zijn held. Guram was aangenaam verrast toen hij het wedstrijdshirt van Boca Juniors zag en trok deze meteen aan om in het shirt van de Argentijnse topclub nog een balletje hoog te houden.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: