30 januari 2015 In de media

Voorbeschouwing op Ajax met Peter Bosz

Zonder Guram Kashia, maar met de teruggekeerde aanvaller Bertrand Traore speelt Vitesse aanstaande zondagmiddag om half drie in GelreDome tegen Ajax.
 Aan hoofdtrainer Peter Bosz de vraag hoe zijn ploeg de afgelopen week heeft verwerkt in de aanloop naar het treffen met de regerend landskampioen.

"De spelers, maar ook wij als staf hebben de bekeruitschakeling als een enorme teleurstelling ervaren. De beker was belangrijk voor ons. Dus dat is een tik. Ook omdat je een uur lang gewoon goed speelt. Dan is er ineens dat moment met de strafschop en de rode kaart. De teleurstelling is er dus nog steeds, maar je moet het achter je laten. De volgende, belangrijke, wedstrijd staat weer op het programma."

Bosz gaf na afloop van het duel in Groningen duidelijk aan 'trots' te zijn op de ploeg. "Dat meende ik echt. De spelers hebben zich vier dagen na zo'n slechte prestatie in Heerenveen zeker gerevancheerd. Dat was niet makkelijk na de dreun en de kritiek van buitenaf. In Heerenveen was het spel erg slecht, maar in Groningen speelden we gewoon erg goed. Ja, je verliest uiteindelijk met 4-0. Na de rode kaart viel de 2-0 te snel. Dan kan ik wel met Dan Mori gaan spelen in een 4-4-1 opstelling, maar het is wel een bekerduel. In die samenstelling weet je dat je niet veel gaat weggeven, maar aan de andere kant ga je ook niet veel creëren. Dat risico hebben we genomen."

"Omdat we woensdag goed en met lef hebben gevoetbald, vind ik dat het woord crisis niet van toepassing is op ons spel. Als je kijkt naar de stand op de ranglijst, dan is die met een twaalfde plaats zorgwekkend. Maar clubs in crisis durven vaak minder in een wedstrijd, spelers gaan zich verstoppen en er wordt gewisseld van systeem. Na Heerenveen hebben de jongens het goed opgepakt. We hebben gedomineerd en kansen gecreeërd. Het probleem is alleen dat we de kansen missen. Daar moeten we aan werken."

In de wedstrijd vs Ajax is Guram Kashia geschorst. Denys Oliinyk en Piet Velthuizen zijn vraagtekens. Oliinyk wordt zaterdag nog getest op de training en Velthuizen ontbrak vrijdag wegens ziekte.
 

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: