14 oktober 2016 In de media

Voorbeschouwing op AZ vs Vitesse

Door de vele interlands lijkt het al weer een tijdje geleden dat de Arnhemmers het duel vs FC Groningen winnend wisten af te sluiten. Zaterdag 15 oktober is het weer zover met de ontmoeting in Alkmaar tegen AZ.
De wedstrijd in speelronde 9 van de Eredivisie betreft de nummers 5 en 6 op de ranglijst. AZ staat met 15 punten op de vijfde stek, gevolgd door Vitesse dat twee punten minder heeft. Voor de geel-zwarten enerzijds een goede graadmeter en anderzijds een belangrijk duel met volgende week de uitwedstrijd in Nijmegen op het programma en de week daarop in GelreDome de bekerwedstrijd vs RKC Waalwijk en de competitiewedstrijd vs PSV.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Maikel van der Werff kampt met een vervelende knieblessure. Fraser zei het volgende over de geblesseerde centrale verdediger: ‘’Het is natuurlijk erg vervelend voor Maikel. Hij kwam ongelukkig neer tijdens de training. In eerste instantie dachten we dat het meeviel, hij maakte immers de training nog af. Achteraf bleek echter niets minder waar. Het is een nare situatie voor Maikel’’.

Op papier is Amerikaan Matt Miazga een logische vervanger van de geblesseerde Van der Werff.  Toch is Fraser nog niet helemaal zeker over zijn basisopstelling tegen AZ: "Ik heb twee opties. Miazga kan natuurlijk op de plek van Maikel spelen. Of we stellen Kosuke Ota op aan de linkerkant en schuiven Arnold Kruiswijk naar het centrum. Miazga staat fysiek zijn mannetje en is kopsterk. Dat kan tegen spitsen zoals Fred Friday en Wout Weghorst goed uitpakken’’.

De leidsman was duidelijk over de gevaren van AZ: ‘’Het is een zeer volwassen ploeg. Opbouwend zijn ze sterk maar ze zijn ook niet vies van een snelle counter met bijvoorbeeld Dos Santos op de flank. Veel ploegen zakken in tegen Vitesse, de mogelijkheid is er dat zij hetzelfde gaan doen’’.

Vorige competitiewedstrijd boekte Vitesse thuis tegen FC Groningen een zwaar bevochten overwinning. Volgens Fraser was dit een goed begin qua mentale weerbaarheid: ‘’We moeten nu bewijzen dat we een bepaalde mentaliteit kunnen tonen als de wedstrijd er om vraagt. Natuurlijk willen we graag goed, mooi en attractief voetbal laten zien. We komen alleen niet naar Alkmaar om de mensen daar te vermaken. We komen voor drie punten’’.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: