18 oktober 2017 In de media

Voorbeschouwing op SV Zulte Waregem vs Vitesse

Vitesse is woensdagochtend met een 20-koppige selectie afgereisd naar België. De belangen zijn helder voor de ploegen in poule K van de UEFA Europa League. Hoofdtrainer Henk Fraser: ‘Het is belangrijk om te winnen om nog een rol van betekenis te spelen.’
Tijdens de persconferentie gaf hoofdtrainer Fraser aan dat Mason Mount en Luc Castaignos de logische vervangers zijn voor de ontbrekende Navarone Foor en Tim Matavz. Ook ging de oefenmeester in op het belang van de wedstrijd: "Als je nog een rol van betekenis wil spelen moet je eigenlijk beide wedstrijden tegen Zulte Waregem winnen. Dat is een behoorlijke uitdaging en ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn." Fraser bekeek de Belgische opponent afgelopen weekend nog: "Zij hebben bepaalde kwaliteiten zoals de fysiek en energie die zij in de wedstrijd leggen. Wij moeten dat zien te beantwoorden door in onze kracht te komen en dat is voornamelijk op voetballend gebied."

Rond 19.00 uur betraden de spelers het veld van het Regenboogstadion voor de afsluitende training.

Het uitvak in België is met 947 supporters uitverkocht. In de strijd om de eerste punten in Europa wordt de ploeg gesteund door een geel-zwarte kleurenzee. Ook bij de uitwedstrijd vs OGC Nice reisden honderden Vitessenaren de ploeg achterna. Fraser: "In Nice zijn we ook uitstekend gesteund door onze supporters. Het was vervelend dat we hen daar niet op z'n minst op een doelpunt maar nog veel liever op een goed resultaat hebben kunnen trakteren. Hopelijk kunnen we de geweldige steun nu wel belonen."

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: