17 februari 2017 In de media

Voorbeschouwing op Vitesse vs Ajax

Zondag staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Daarna volgen drie duels op vreemde bodem waaronder de halve finale in het bekertoernooi. Eerst zondag om 14.30 uur het duel vs Ajax.
Vanaf woensdag waren de gedachten van hoofdtrainer Henk Fraser weer voor de volle honderd procent bij de wedstrijd vs Ajax. Daarvoor was het toch nog even lastig, gaf hij eerlijk toe: "Maandag en dinsdag was de irritatie nog wel aanwezig. De grootste frustratie zat hem in de nul punten die we overhielden. Soms moet je in een bepaalde slotfase tevreden zijn met een punt. In de tachtig minuten daarvoor kregen we echter twintig mogelijkheden waarvan wel vier, vijf honderd procent kansen. Daarin hadden wij het veel beter moeten doen."   

Door het verlies wist Vitesse zich niet boven de concurrenten te nestelen. "Dat had zeker gekund en ook dat is jammer", antwoord Fraser. "Maar, net als dat het geen hosanna was na onze goede resultaten in de laatste weken, is er na de nederlaag van vorige week geen sprake van paniek hoor. Dit zijn van die wedstrijden waarin het kan gebeuren. Zondag is het weer gewoon 0-0 en beginnen we opnieuw." 

Door de schorsing van Kelvin Leerdam, de blessure van Maike van der Werff en de herstellende Arnold Kruiswijk, is de spoeling ineens een stuk dunner. "We hebben onze opties. Er kan een rechtspoot op links en met Lassana Faye hebben we een linkerverdediger. Arnold Kruiswijk is wellicht inzetbaar, maar dat moeten we allemaal nog afwachten. Ook Yuning Zhang is er door een schouderblessure nog altijd niet bij."

Over Ajax was Fraser helder: "In onze uitwedstrijd hadden wij voor rust de voorsprong moeten pakken. Na rust kom je met tien man, zijn zij de betere en krijg je een goal tegen uit een spelhervatting. Nu zie je dat de hand van de trainer steds nadrukkelijker aanwezig is én dat zij dit kalenderjaar relatief eenvoudig hun wedstrijden winnen. Het wordt zwaar en het is belangrijk dat wij, net als tegen Feyenoord, onze momenten weten te pakken."

Voor deze wedstrijd is er geen vrije verkoop. Hierdoor is een seizoen- of fankaart nodig om tickets te kopen. 

SEIZOENKAARTHOUDERS
Voor seizoenkaarthouders is het mogelijk om op de eigen tribune* 4 extra tickets te kopen.

FANKAARTHOUDERS
Fankaarthouders kunnen voor deze wedstrijd 2 volwassene tickets kopen en bovendien 1 of meerdere jeugdtickets bijkopen, tot een maximum van 4 tickets in totaal. Het is voor fankaarthouders niet mogelijk kaarten te kopen voor de Edward-Sturing tribune (Noord).

VOORVERKOOP
Tickets zijn via internet verkrijgbaar (www.vitesse.nl/tickets) en in MijnVitesse (GelreDome)

Start voorverkoop:             maandag 16 januari 2017 , 12.00 uur

DAGVERKOOP
Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s bij GelreDome vanaf 12.30 uur geopend. Aan de stadionkassa's geldt een toeslag van € 2,- per ticket.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: