4 november 2016 In de media

Voorbeschouwing op Vitesse vs Heracles Almelo

Vitesse ontvangt zondag om 14.30 uur in GelreDome Heracles Almelo. In dit ‘vader&zoon-duel’ (Vitesse.nl/vaderzoon) beschikt hoofdtrainer Henk Fraser over een nagenoeg fitte en scherpe selectie.
De herstellende Maikel van der Werff is er logischerwijs nog altijd niet bij als de Arnhemmers het opnemen tegen Heracles Almelo. In de laatste drie duels behaalde Vitesse twee punten, maar dat houdt volgens de hoofdtrainer niet in dat er ineens van extra druk sprake is. "We moeten elke wedstrijd willen winnen. Dat was vorige week zo, dat is zondag zo en over twee weken in Heerenveen weer zo. Daarin is niks veranderd."

Fraser vervolgt: "Het is wel zo dat we meer punten hadden moeten halen. Kritisch kijkend hebben we tegen FC Utrecht (laatste minuut gelijkspel, red.), ADO Den Haag (1-2) en NEC (1-1) punten laten liggen. En ook in Alkmaar tegen een goede ploeg als AZ moet je met drie punten van het veld gaan (2-2). Dat het niet is gebeurd, is teleurstellend, en zaak is om hard te blijven werken. Ook deze week is er weer uitstekend getraind, maar dat moet resulteren in de juiste beloning. Ik vind dat we ons meer moeten belonen. Daar gaan we zondag weer alles aan doen."

Tegenstander Heracles Almelo houdt dit seizoen regelmatig een punt over aan uitwedstrijden. In Kerkrade, Groningen, Den Haag en Eindhoven werd een puntendeling uit het vuur gesleept. Drie punten is derhalve geen zekerheidje. "Dat klopt, maar wij moeten in eigen huis wel van ze winnen", aldus Fraser. "Heracles blijft echter wel een goede ploeg, met een duidelijk systeem en die ook in uitwedstrijden druk op de tegenstander wil zetten."

Over de basisopstelling is de hoofdtrainer nog niet geheel uit. We kunen voldoende keuzes maken, mede omdat ik vind dat we gewoon goed trainen en de concurrentie er op bepaalde posities absoluut is. Misschien is dit wel het moment van bijvoorbeeld een speler als Nathan. Vandaag hebben we een aantal varanten geprobeerd, zondag is duidelijk wat het precies gaat worden." 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: