4 december 2021 In de media

Voorbeschouwing SC Cambuur vs Vitesse, zaterdag 4 december, 18:45 uur

In december staan er zes wedstrijden op het programma, te beginnen met een uitwedstrijd in Leeuwarden.

De komende weken worden intensief. Na de wedstrijd tegen Cambuur zijn er nog vier dagen rust voor het treffen met NS Mura, maar daarna zitten er steeds maar twee dagen tussen de duels tot de winterstop.

Oussama Darfalou en Romaric Yapi zijn weer inzetbaar na licht blessureleed, Matúš Bero heeft deze week niet kunnen trainen door een hoofdblessure en ontbreekt dit weekend dus in de basis.

Daan Huisman is de aangewezen vervanger voor Bero, Tronstad is in principe een zekerheid. De derde positie op het middenveld zou zowel door Gboho of Domgjoni ingevuld kunnen worden. In de aanval zou zowel Frederiksen als Buitink opgesteld kunnen worden, naast Openda.

De vermoedelijke opstelling van Vitesse bestaat dus uit: Schubert, Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek, Tronstad, Gboho (of Domgjoni), Huisman, Openda en Frederiksen (of Buitink).

Helaas kan de groepsfase van de Conference League komende week niet met supporters worden afgesloten, door Corona-maatregelen is er geen publiek toegestaan, een mogelijke uitwijk naar Duitsland bleek ook niet mogelijk.

Vitesse uit tegen SC Cambuur

De eerste officiële uitwedstrijd tegen SC Cambuur dateert van augustus 1964, toen Vitesse een Tweede divisie-duel met 6-0 verloor.

In totaal kwamen de ploegen elkaar in 27 eerdere competitieseizoenen tegen, naast eenmaal in de Tweede divisie ook 19 keer in de Eerste divisie en zeven keer in de Eredivisie. De zeven Eredivisieduels in Leeuwarden leverden zes keer punten op voor Vitesse, met vier overwinningen en twee puntendelingen, slechts één duel ging verloren.

In de Eredivisie wist Vitesse tot nu toe altijd te scoren tegen Cambuur, in 14 wedstrijden een totaal van 33 goals, gemiddeld 2,36 goals per duel.

Van de huidige tegenstanders in competitie was er geen tegenstander waartegen Vitesse op vreemde bodem gemiddeld meer punten wist te behalen dan tegen Cambuur: liefst twee punten per duel.

De laatste editie uit tegen SC Cambuur vond plaats in januari 2016 waarbij Vitesse met 0-2 won door doelpunten van Milot Rashica en Valeri “Vako” Qazaishvili.

Uit de huidige selectie heeft Tannane eerder tegen deze tegenstander gescoord, al deed hij dat nog niet namens Vitesse.

Blessures en schorsingen

Bij Vitesse ontbreken Matúš Bero en Daan Reiziger door blessures.

Bij de tegenstander ontbreken in elk geval David Sambissa en Mees Hoedemakers.

SC Cambuur – Vitesse, uitwedstrijd in de Eredivisie:

  • Totaal 7 wedstrijden: 4x winst, 2x gelijkspel, 1x verlies.
  • Laatste vijf edities: 2x winst, 2x gelijkspel, 1x verlies.
  • Laatste overwinning: seizoen 2015/’16, 0-2.
  • Grootste overwinning: seizoen 1992/’93 en 1993/’94, 1-3.
  • Laatste gelijkspel: seizoen 1999/’00, 1-1.
  • Gelijkspel: 1x 1-1, 1x 2-2.
  • Laatste (en enige) nederlaag: seizoen 2013/’14, 4-3.
  • Eerste editie: 3 oktober 1992, 1-3.
  • Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 2,29.
  • Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 1,29.

Zaterdag 4 december, 18:45 uur, Cambuurstadion te Leeuwarden, SC Cambuur – Vitesse, de 15e speelronde van het Eredivisieseizoen 2021/’22.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Assistent-scheidsrechters: Joost van Zuilen en Johan Balder. Vierde official: Erwin Blank. Video-assistenten: Martin Pérez en Erik Koopman.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: