8 maart 2019 In de media

Voorbeschouwing Spakenburg vs Jong Vitesse met Oosting en Potjes

Jong Vitesse gaat zaterdag op bezoek bij Spakenburg. Om 15.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal op Sportpark De Westmaat. Samen met trainer Joseph Oosting en verdediger Joeri Potjes blikt Vitesse TV vooruit op dit duel.
Afgelopen weekend stond er geen wedstrijd op het programma voor Jong Vitesse. “De spelers hebben een paar dagen vrij gehad. Iedereen heeft goed uit kunnen rusten en kan zaterdag flink aan de bak”, zegt Oosting. Potjes heeft dit weekend goed gebruik gemaakt van zijn vrije tijd. “Ik heb lekker mijn rust gepakt, nu ben ik voor de rest van het seizoen opgeladen. Wel ben ik nog even de sportschool in geweest”, vertelt Potjes.

Gelijkwaardig 
Oosting ziet de thuiswedstrijd, waarin ze in de blessuretijd verloren van Spakenburg, als een goed leermoment voor zijn ploeg. “We stonden die wedstrijd sterk in onze organisatie, maar hadden het wel lastig tegen ze. Het is een fysiek team, desondanks zijn voetballend ook sterk. We moeten gefocust zijn tot het einde. De jongens hebben toen geleerd dat een wedstrijd langer duurt dan negentig minuten”. Volgens de 20-jarige Potjes had er in de vorige ontmoeting tegen “De Blauwen” meer ingezeten. “Het was een fifty-fifty duel. We hebben veel kansen tegen ze gehad en uiteindelijk onterecht verloren”.

Dominant zijn 
“We moeten vooral naar onszelf kijken. Aan de bal moeten wij het spelletje gaan maken, dominant zijn dat doen we door met onze laatste linie hoog op het veld te staan. Als individuen moeten we onszelf gaan verbeteren, zodat we als team sterker worden”, vindt Oosting. De lange verdediger sluit zich hierbij aan. “Zij speelden veel op de lange bal, daar moeten we zaterdag niet in meegaan. We moeten voetballend dominant zijn, van achteruit opbouwen en van onze eigen kracht uitgaan”.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: