21 oktober 2016 In de media

Voorbeschouwing speelronde 10, NEC vs Vitesse

Zondag om 12.30 uur trappen NEC en Vitesse voor de 28e keer in Nijmegen af voor de Gelderse derby. Buiten Maikel van der Werff beschikt Henk Fraser over een fitte groep.
Vrijdagmiddag trainde de groep anderhalf uur waarna de trainer en een aantal spelers zich bij de media meldde. Aan hoofdtrainer de vraag natuurlijk hoe de groep er voor staat: "Goed", was het korte en duidelijke antwoord. "Alleen Maikel is er niet bij door zijn blessure, verder heeft iedereen vandaag getraind. Zaterdag is de afsluitende sessie en dan kan het zondag beginnen."

"Natuurlijk is er sprake van iets meer gezonde spanning dan normaal. Deze wedstrijden staan bol van passie en daarin neem je altijd iets van jezelf mee. Ik houd wel van dit soort duels", aldus Fraser die aangaf alert te zijn voor de aanstaande tegenstander. "Ze hebben van Heerenveen gewonnen, een ploeg die het zeer goed doet dit seizoen. En Feyenoord pakte pas in de eindfase de winst. Dat zegt genoeg over de kwaliteiten. Maar die hebben wij ook en daar moeten we gebruik van maken."

De laatste vijf ontmoetingen tussen beide rivalen zijn in evenwicht. NEC en Vitesse wonnen beide tweemaal en eenmaal eindige het gelijk:

2015|2016  2-1
2013|2014  2-3
2012|2013  2-1
2011|2012  0-1
2010|2011  0-0

Na negen speelrondes staat gastheer NEC op een twaalfde positie en de Arnhemmers vinden we terug op een zesde plaats in de Eredivisie. In de Goffert speelden de Nijmegenaren tot dusver vijf competitiewedstrijden. Daarvan werd er een keer gewonnen (sc Heerenveen), twee keer gelijkgespeeld (PEC Zwolle en Willem II) en twee keer werd er verloren (PSV en Feyenoord).

Ondanks de nederlagen tegen de hooggeklasseerde teams is het ook dit seizoen niet eenvoudig om tot een goed resultaat te komen in Nijmegen. Daarbij heeft de Gelderse derby geen boodschap aan de ranglijst, een goede serie of minder goede periode. Het is een duel op zich waarin negentig minuten strijd en passie voorop staat. 

Bij Vitesse ontbreekt assistent-trainer Edward Sturing wegens een schorsing als staflid op de bank. 
 

VitesseTV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: