1 november 2013 In de media

Voorbeschouwing uitwedstrijd vs Ajax

Na de uiteindelijk teleurstellende 2-2 tegen FC Groningen en de eenvoudige 5-0 bekerzege op Noordwijk in het bekertoernooi verlaat Vitesse stadion GelreDome voor de uitwedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Ajax.
Vrijdagmiddag werkte de selectie de laatste training af voor dit duel.

De uitwedstrijd vorig seizoen vs Ajax staat bij elke Vitesse-supporter zonder twijfel in het geheugen gegrift. De ploeg won in Amsterdam met 2-0 door twee treffers van Wilfried Bony. Naast de goals van de Ivoriaan was de teamprestatie van hoog niveau. Daar waar de Arnhemmers het altijd zeer lastig hebben, werd die avond een knappe driepunter behaald.

De ploeg van Frank de Boer heeft in de eigen ArenA nog niet verloren. Wisselvallig is Ajax wel. Ruime overwinningen op Roda JC (3-0), FC Utrecht (3-0) en Go Ahead Eagles (6-0) werden afgewisseld met nipte winst op PEC Zwolle (2-1) en een doelpuntloos gelijkspel tegen RKC (0-0). Wel werd rivaal Feyenoord opzij gezet (2-1) en het Champions League-duel vs AC Milan had drie punten moeten opleveren. Ware het niet dat Mario Balotelli de Italianen in de extra tijd lansgzij schoot.

Vitesse heeft dit seizoen ook 'een dingetje' met de extra speeltijd. Tweemaal werd een uitwedstrijd in de extra aangegeven speeltijd met 3-2 gewonnen (NEC en sc Heerenveen). En thuis tegen FC Groningen had de ploeg van Peter Bosz ook in de blessuretijd de winst alsnog kunnen grijpen. Renato Ibarra snelde voorbij verdediger Wijnaldum en werd aangetikt. Scheidsrechter Kuipers gaf echter geen krimp en liet beide ploegen met een punt van het veld gaan.

Vitesse trainde vrijdag met een vrijwel volledige selectie. De ploeg hoeft geen geschorste spelers te missen en alleen Theo Janssen en Adnane Tighadouini zijn er door blessures niet bij. Aan Peter Bosz de taak de elf spelers te bepalen die zaterdagavond de strijd aan gaan met de Amsterdammers.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: