5 oktober 2013 In de media

Voorbeschouwing Vitesse – Feyenoord, zondag 6 oktober, 14:30 uur

Zondag speelt Vitesse na drie uitwedstrijden weer op eigen bodem, op een strak graslaken.
Dit weekend is Feyenoord de tegenstander, een ploeg die dit seizoen net als Vitesse nog elke competitieronde wist te scoren. Graziano Pellè scoorde de helft van de in totaal 18 treffers, daarnaast scoorde alleen Bruno Martins Indi met twee treffers meer dan eens. Ondanks de doelpunten pakten de Rotterdammers slechts één punt in de drie gespeelde uitwedstrijden: uit tegen NEC werd het 3-3, bij PEC en Ajax werd verloren met 2-1. Thuis werd verloren van Twente en gewonnen van NAC, Roda, Utrecht en ADO; hiermee staat de ploeg momenteel op de zevende plaats, één plek onder Vitesse.
 
In de 28 edities van het Eredivisie-duel Vitesse – Feyenoord werd maar liefst 13 keer gelijkgespeeld, waarvan zeven keer met 1-1. Vitesse won in totaal zes wedstrijden, waarvan drie in GelreDome. Feyenoord heeft iets betere cijfers: ze wonnen negen keer, waarvan vier maal in het huidige stadion.
Met een gemiddeld aantal doelpunten van net meer dan twee is het geen doelpuntrijke wedstrijd, maar een geplaatste hak in extra tijd kan voldoende zijn voor drie punten, zo liet Wilfried Bony vorig seizoen nog zien.
 
Met de bittere nasmaak van de midweekse inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag nog vers, gaat het Geel-Zwart onder leiding van Peter Bosz ongetwijfeld voor beter voetbal met een beter resultaat; aan de grasmat zal het nu niet mogen liggen. Kelvin Leerdam zal, gezien zijn verleden bij Feyenoord, wellicht nog meer dan de rest van de Arnhemmers gebrand zijn op een goed resultaat.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreekt Jonathan Reis bij de wedstrijdselectie omdat hij nog steeds disciplinair geschorst is door Bosz; Giorgi Chanturia moet nog één wedstrijd van zijn “Russische” schorsing uitzitten. Adnane Tighadouini en Sam Hutchinson zijn niet wedstrijdfit, de beschikbaarheid van Patrick van Aanholt is nog onzeker.
Bij de tegenstander ontbreekt Otman Bakkal, hij is niet wedstrijdfit. Sleegers en Mathijsen zijn onzeker.
 
Zondag 6 oktober 2013, 14:30 uur, GelreDome: Vitesse – Feyenoord, de negende speelronde in het Eredivisieseizoen 2013/’14.
Scheidsrechter: Pieter Vink; assistent-scheidsrechters: Geutjes en Siebert; vierde official: Van Sichem.
 
 
Supportersvereniging Vitesse / vi.nl, stats.sv-vitesse.nl, soccerway.com

Hoofdsponsor: