9 november 2013 In de media

Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht, zaterdag 9 november, 19:45 uur

Zaterdagavond komt FC Utrecht op bezoek, waarbij voor Vitesse de koppositie op het spel staat.
Last minute werd deze wedstrijd vrijgegeven voor vrije verkoop; met uitzondering van de Noord-tribune waarvoor een seizoenkaart-/fankaart-verplichting geldt. Iedereen kan in principe dus de wedstrijd bezoeken, die ook in het teken zal staan van een herdenking van de te vroeg overleden Theo Bos en David di Tommaso, beide de eeuwige nummer vier van hun club. Hierbij zal ook aandacht zijn voor de campagne “Sta Op Tegen Kanker” van KWF Kankerbestrijding.
 
FC Utrecht dit seizoen
FC Utrecht presteert dit seizoen slecht in uitwedstrijden. Slechts één punt werd er behaald in zes gespeelde uitwedstrijden van de Eredivisie, waarmee de ploeg uit onderaan staat achter Cambuur, RKC en ADO. De Utrechters wisten hierbij slechts twee doelpunten te scoren op vreemde bodem, en ze kregen er liefst 16 tegen. Het punt werd behaald in Zwolle, nederlagen waren er in Groningen, Enschede, Rotterdam, Amsterdam en Leeuwarden.
De ploeg van coach Jan Wouters weet thuis wel de punten te pakken: 14 uit zes wedstrijden. Daardoor staat de ploeg momenteel op de 12e plaats, zes punten achter Vitesse.
De clubtopscorers zijn Jens Toornstra en Steve De Ridder met beide vier doelpunten, gevolgd door Yassin Ayoub en Jacob Mulenga met ieder twee. De ploeg hield tot nu toe twee keer de nul en kwam zelf vier keer niet tot scoren.
 
Vitesse thuis tegen FC Utrecht
De competitiestatistieken laten zien dat het rood-wit slechts tweemaal wist te winnen in Arnhem; Vitesse won 21 keer, vijf maal werden de punten gedeeld. Vitesse scoorde thuis tot nu toe altijd tegen FC Utrecht; in de 28 Eredivisiewedstrijden, maar daarnaast ook in vijf oefen-, beker- en play off-wedstrijden. Gemiddeld werd ruim twee keer per wedstrijd het net gevonden. In de 28 competitiewedstrijden werd ook 12 keer geen tegendoelpunt geïncasseerd.
Vorig seizoen won Vitesse thuis met 2-0, en uit met 1-2. Uit de huidige selectie hebben Havenaar, Chanturia, Tighadouini, Kashia, Van der Struijk, Van der Heijden, Leerdam en Janssen al eerder tegen FC Utrecht gescoord.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse geen nieuws; Jonathan Reis (disciplinair geschorst) en Theo Janssen (knieblessure) ontbreken, Adnane Tighadouini is niet wedstrijdfit.
Bij de tegenstander ontbreken Johan Mårtensson, Edouard Duplan, Marcus Nilsson en Willem Janssen vanwege blessures; Adam Sarota is daarnaast niet wedstrijdfit.
 
Vitesse – FC Utrecht, thuiswedstrijd in de Eredivisie:
* 28 wedstrijden: 21x winst, 5x gelijkspel, 2x verlies.
* Laatste winst: seizoen 2012/’13, 2-0.
* Grootste winst: seizoen 2008/’09, 6-1.
* Laatste (en grootste) verlies: seizoen 2010/’11, 1-4.
* Laatste gelijkspel: seizoen 2009/’10, 2-2.
* Gelijkspel: 2x 1-1, 3x 2-2.
* Eerste editie: 26 maart 1972, 1-0.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 2,07.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 0,93.
 
Zaterdag 9 november 2013, 19:45 uur, GelreDome: Vitesse – FC Utrecht, de 13e speelronde in het Eredivisieseizoen 2013/’14.
Scheidsrechter: Pol van Boekel; assistent-scheidsrechters: Boonman en Simons; vierde official: Van den Kerkhof.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: