25 januari 2020 In de media

Voorbeschouwing Vitesse vs FC Emmen, zondag 26 januari, 12:15 uur

Op de vroege zondagmiddag speelt Vitesse de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar.
Net voor het weekend werd bekendgemaakt dat de selectie wordt versterkt met de middenvelder Sondre Tronstad. De 24-jarige Noor is pas na dit weekend speelgerechtigd, dus tegen FC Emmen zullen er voor het middenveld naar verwachting alleen jeugdspelers op de bank zitten. Coach Sturing heeft in principe namelijk alleen Bazoer, Bero en Vroegh beschikbaar, middenvelders Foor en Musonda zijn geblesseerd.
De verdediging lijkt de laatste tijd goed op orde te zijn, sinds begin december werd slechts één tegentreffer geïncasseerd in zes officiële wedstrijden. Er is dus geen reden om hier iets te wijzigen.
In de aanval is er naast het trefzekere trio Tannane, Matavž en Linssen altijd nog ruimte voor invalbeurten van Dicko, Buitink en eventueel Grot.
De vermoedelijke opstelling van Vitesse bestaat uit: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark, Bero, Bazoer, Vroegh, Tannane, Matavž en Linssen.
 
Vitesse thuis tegen FC Emmen
FC Emmen ontstond als profclub in 1985 en Vitesse speelde vanaf het seizoen 1985-1986 vier seizoenen op rij tegen de ploeg uit Drente. In deze vier seizoenen Eerste divisie verloor Vitesse géén enkel van de acht gespeelde competitieduels tegen Emmen, thuis werd viermaal gewonnen en uit werd tweemaal gewonnen en tweemaal gelijkgespeeld. In de thuisduels wist Vitesse ook telkens de nul te houden.
Van de vier thuisduels in de Eerste divisie werden er overigens maar drie in Arnhem gespeeld. Op 14 mei 1988, nota bene een jubileumwedstrijd dus, was het veld in Nieuw Monnikenhuize te slecht en werd uitgeweken naar Sportpark IJsselsingel van VV Rheden. De wedstrijd in Rheden werd met 5-0 de grootste overwinning op FC Emmen, met doelpunten van Ricky Talan (2x), Raymond de Vries (2x) en Anne Evers.
Vorig seizoen stond dit thuisduel voor het eerst op het programma van de Eredivisie. Bryan Linssen zorgde voor rust voor een 1-0 voorsprong, kort na de thee trok Caner Cavlan de score weer gelijk. Vlak voor het laatste fluitsignaal had Vitesse alsnog kunnen winnen, maar omdat Linssen een penalty mistte bleef het bij 1-1.
In het uitduel eerder dit seizoen stond het Geel-Zwart na 22 minuten al met 2-0 achter en die achterstand werd niet meer goedgemaakt, al maakte Nouha Dicko nog wel een eretreffer.
Naast Linssen en Dicko scoorde uit de huidige selectie ook Foor namens Vitesse al eerder tegen FC Emmen.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreken vanwege blessures Eli Dasa (enkel), Hilary Gong (knie) en Charly Musonda (knie). Twijfel is er over Navarone Foor (schouder).
Bij FC Emmen zijn Nick Bakker, Jan-Niklas Beste, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Wouter Marinus, Desevio Payne en Shani Tarashaj niet beschikbaar.
 
Vitesse – FC Emmen, thuiswedstrijd in het betaald voetbal:
* Totaal 5 wedstrijden (4x Eerste divisie, 1x Eredivisie): 4x winst, 1x gelijkspel, 0x verlies.
* Laatste overwinning: seizoen 1988/’89, 2-0.
* Grootste overwinning: seizoen 1987/’88, 5-0.
* Gelijkspel: seizoen 2018/’19, 1-1.
* Eerste editie: 1 september 1985, 2-0.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 2,80.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 0,20.
 
Zondag 26 januari, 12:15 uur, GelreDome te Arnhem, Vitesse – FC Emmen, de 20e speelronde van het Eredivisieseizoen 2019/'20.
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal. Assistent-scheidsrechters: Sander van Roekel en Don Frijn. Vierde official: Robin Hensgens. Video-assistenten: Clay Ruperti en Erik Koopman.

SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: