27 mei 2019 In de media

Voorbeschouwing Vitesse vs FC Utrecht met Slutskiy en Linssen

Vitesse speelt dinsdagavond het allesbeslissende duel in de finale van de play-offs tegen FC Utrecht. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en aanvoerder Bryan Linssen vooruit op het duel.
De ontmoeting van afgelopen vrijdag tegen FC Utrecht eindigde in een gelijkspel. Al vroeg in de wedstrijd zette Sander van de Streek de thuisploeg op voorsprong. Gelukkig zorgde Tim Matavz na 31 minuten spelen voor de 1-1. De spits liep de bal uit een hoekschop binnen. “Het was een lastige uitwedstrijd. We zijn er nog niet en moeten alles geven met zijn allen”, aldus Slutskiy. 

Goede uitgangspositie
Dankzij het uitdoelpunt staat Vitesse met een licht voordeel, ten opzichte van de Utrechtenaren, aan de aftrap. “Het is een goede uitgangspositie, echter is het nog niet gespeeld. We moeten wederom volle bak gaan”, zegt Linssen. Volgens Slutskiy maken beide ploegen evenveel kans om de play-offs te winnen: “Hopelijk kunnen we goed afsluiten in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De kansen om de finale te winnen schat ik in op fifty-fifty.”

Laatste keer
Voor de Vitessenaren staat aanstaande dinsdag de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. In GelreDome moet Vitesse nog één keer knallen voor eigen publiek. “We moeten alles uit de kast halen en voor de laatste keer alles geven. Iedereen moet zich op kunnen laden voor een belangrijk duel als dit. De supporters kunnen ons over het dode punt helpen”, vertelt Slutskiy. Linssen hoopt dat het stadion goed gevuld is tegen de Domstedelingen: “Ik hoop dat er veel supporters naar de wedstrijd komen. Als het publiek ons 90 minuten blijft steunen, want ik weet uit ervaring dat dat het verschil kan maken, dan zijn we in staat om een goed resultaat neer te zetten.”

Zelfde wedstrijdbeeld
Slutskiy verwacht een wedstrijdbeeld dat niet veel verschilt van de confrontatie van afgelopen vrijdag in Stadion Galgenwaard. “Ze staan erg compact en geven weinig kansen weg. FC Utrecht laat ons aan de bal en probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden, daar ligt hun kracht. Ik verwacht een vergelijkbaar duel”, is Slutskiy van mening. “De resultaten in het verleden tegen FC Utrecht zijn in ons voordeel. Het zou fijn zijn als we deze reeks weten voort te zetten”, zegt Linssen.
 

VitesseTV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: