3 oktober 2021 In de media

Voorbeschouwing Vitesse vs Feyenoord, zondag 3 oktober, 16:45 uur

Na een goed duel op donderdag, met een minder goed resultaat, staat er zondag weer een thuisduel op het programma tegen een andere ploeg die Europees in actie kwam.

In de competitie vallen de resultaten van Vitesse tot nu toe tegen, het is zaak om tegen Feyenoord weer dezelfde motivatie op het veld te laten zien als die tegen Stade Rennais getoond werd.

Thomas Letsch kan over bijna de gehele selectie beschikken, maar Bazoer is waarschijnlijk niet inzetbaar door een schouderblessure opgelopen tegen Rennais. Tannane ontbreekt dit weekend omdat hij door de coach uit de selectie is gezet, de onenigheid wordt komende week hopelijk weer bijgelegd.

De vermoedelijke opstelling van Vitesse bestaat uit: Schubert, Dasa, Doekhi, Rasmussen, Hajek, Wittek, Tronstad, Bero, Gboho, Openda en Frederiksen.

Na dit weekend wordt de competitie onderbroken door interlandvoetbal, voor het merendeel van de selectie betekent dat een periode van relatieve rust. Op 17 oktober hervat Vitesse de competitie uit tegen NEC, die week gevolgd door thuiswedstrijden tegen Tottenham en Go Ahead.

Vitesse thuis tegen Feyenoord

De eerste officiële thuiswedstrijd van Vitesse tegen Feyenoord werd gespeeld op 5 mei 1955, waarbij zo’n 10.000 toeschouwers het Geel-zwart zagen zegevieren met 3-0. In dit duel in de Eerste klasse waren Eltjo Veentjer, Ad van Lent en Toon Huibers de doelpuntenmakers.

Na het duel in de Eerste klasse speelden de clubs op competitieniveau alleen nog tegen elkaar in de Eredivisie. Van de inmiddels 36 in Arnhem gespeelde Eredivisieduels eindigde bijna de helft (16) in een gelijkspel, met een score meestal niet groter dan 1-1. De meeste van deze puntendelingen waren er sinds het betrekken van GelreDome, met 12 gelijke spelen in 24 edities. Van de 20 wedstrijden die wel een winnaar kende won Vitesse er acht, de tegenstander zegevierde twaalf maal.

Van de huidige tegenstanders in de competitie werd in GelreDome alleen tegen PSV gemiddeld een lager aantal punten behaald (0,522) dan tegen Feyenoord (1,125), al worden de Rotterdammers op korte afstand gevolgd door AZ en Heerenveen (beide 1,130) als lastigste tegenstanders.

De grootste thuisoverwinning van 4-2 werd behaald in september 1996. De Vitesse-doelpunten werden hierbij gemaakt door Arco Jochemsen en Roy Makaay, beide spelers vonden tweemaal het net.

Vorig seizoen werd er thuis met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Oussama Darfalou in de 40e minuut. De uitwedstrijd aan het einde van het seizoen werd met 0-0 gelijkgespeeld.

Uit de huidige selectie hebben naast Darfalou ook Bazoer en Bero eerder tegen Feyenoord gescoord, maar van hen deed alleen Bero dat al namens Vitesse.

Blessures en schorsingen

Bij Vitesse ontbreekt Oussama Tannane (uit de selectie gezet) in elk geval, mogelijk is ook Riechedly Bazoer niet inzetbaar (schouderblessure).

Vitesse – Feyenoord, thuiswedstrijd in de Eredivisie:

 • Totaal 36 wedstrijden: 8x winst, 16x gelijkspel, 12x verlies.
 • Laatste vijf edities: 2x winst, 2x gelijkspel, 1x verlies.
 • Laatste overwinning: seizoen 2020/’21, 1-0.
 • Grootste overwinning: seizoen 1996/’97, 4-2.
 • Laatste gelijkspel: seizoen 2019/’20, 0-0.
 • Gelijkspel: 6x 0-0, 8x 1-1, 1x 2-2, 1x 3-3.
 • Laatste nederlaag: seizoen 2016/’17, 0-2.
 • Grootste nederlaag: seizoen 2011/’12, 0-4.
 • Eerste editie: 12 maart 1972, 0-2.
 • Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 0,92.
 • Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 1,25.

Zondag 3 oktober, 16:45 uur, GelreDome te Arnhem, Vitesse – Feyenoord, de achtste speelronde van het Eredivisieseizoen 2021/’22.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük. Assistent-scheidsrechters: Joost van Zuilen en Johan Balder. Vierde official: Marc Nagtegaal. Video-assistenten: Richard Martens en Rens Bluemink.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: