24 oktober 2014 In de media

Voorbeschouwing Vitesse – NAC Breda, zaterdag 25 oktober, 18:30 uur

Na vijf ongeslagen duels waarin Vitesse 20 keer doel trof wacht zaterdagavond een thuiswedstrijd waar met veel vertrouwen naar wordt uitgekeken.
Niet alleen het eerste elftal barst momenteel van het vertrouwen; de beloften speelden zich begin deze week overtuigend naar groepswinst in de eerste ronde van de beloftencompetitie, waardoor Jong Vitesse vanaf december in de kampioenspoule zal uitkomen.

Aanvoerder Guram Kashia behoort dit weekend weer tot de wedstrijdselectie, nadat hij sinds 14 september door een gebroken teen op de tribune werd gehouden. Het is echter niet waarschijnlijk dat Kashia in de basis zal starten, Bosz lijkt tegen NAC Breda vast te houden aan het winnende elftal van vorige week.
 
De seizoenstart van NAC Breda

Na negen gespeelde wedstrijden staat NAC Breda met slechts 9 punten op de 15e plaats van de Eredivisie. Tussentijds werd in de tweede ronde van de KNVB beker gewonnen van de amateurs van Spakenburg.
De teleurstellende seizoenstart was na acht competitiewedstrijden reden om trainer Nebojša Gudelj uit zijn functie te ontheffen. Het team wordt inmiddels geleid door het duo Eric Hellemons en Rob Penders, maar afgelopen weekend was er wederom puntverlies, thuis tegen een tiental uit de Hofstad.

Van de negen behaalde punten werden er zes op eigen veld behaald, door winst tegen PEC en gelijkspel tegen Excelsior, Twente en ADO. Buiten Breda werden drie punten behaald door een overwinning tegen FC Dordrecht, daarnaast werd verloren van PSV, Willem II en Heracles. In de laatste uitwedstrijd in Almelo werd pijnlijk duidelijk hoe hoe het elftal erbij staat: de puntloze nummer laatst won overtuigend met 6-1 waarbij NAC bijna letterlijk van de mat werd getikt. Gemiddeld kreeg NAC liefst 3,5 tegendoelpunten per uitwedstrijd te verwerken, zelf scoorden ze telkens éénmaal per duel.

Voormalig Vitesse-speler Adnane Tighadouini is met drie treffers gedeeld topscorer van de Bredase selectie; de andere topscorer, Stipe Perica, is dit weekend niet inzetbaar vanwege een schorsing.
 
Vitesse thuis tegen NAC Breda
Vitesse en NAC troffen elkaar in 24 eerdere seizoenen van de Eredivisie. In de thuiswedstrijden won Vitesse 13 keer, zes keer werden de punten gedeeld en slechts vijf wedstrijden leverden geen punt op. Vitesse scoorde met 44 treffers bijna twee doelpunten per wedstrijd, tegenover 27 doelpunten van de ploeg uit Breda.

Vorig seizoen won Vitesse de thuiswedstrijd met 3-2 door Arnhemse doelpunten van Piazon (2x) en Leerdam. De (overige) spelers uit de huidige selectie die tegen NAC hebben gescoord zijn Labyad en Ibarra.
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreken Zakaria Labyad en Josh McEachran vanwege (de nasleep van) blessures. Er zijn geen schorsingen.
Bij de tegenstander ontbreken Joeri de Kamps en Stipe Perica vanwege schorsingen; daarnaast is Elson Hooi afwezig vanwege een blessure.
 
Vitesse – NAC Breda, thuiswedstrijd in de Eredivisie:
* 24 wedstrijden: 13x winst, 6x gelijkspel, 5x verlies.
* Laatste winst: seizoen 2013/’14, 3-2.
* Grootste winst: seizoen 1997/’98, 4-1.
* Gelijkspel: 2x 0-0, 2x 1-1, 1x 2-2, 1x 3-3.
* Laatste & grootste verlies: seizoen 2008/’09, 0-3.
* Eerste editie: 7 november 1971, 1-2.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 1,83.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 1,13.
 
Zaterdag 25 oktober, 18:30 uur, GelreDome: Vitesse – NAC Breda, de 10e speelronde van het Eredivisieseizoen 2014/'15.
Scheidsrechter: Danny Makkelie; assistent-scheidsrechters: Diks en Langkamp; vierde official: Oostrom.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: