28 oktober 2016 In de media

Voorbeschouwing Vitesse vs PSV

Zaterdagavond om 19.45 uur trappen Vitesse en PSV als de nummers 4 en 7 voorafgaand aan speelronde 11. De Arnhemmers kunnen het verschil terugbrengen tot drie punten. Een mooi affiche dus in GelreDome.
Na het gewonnen bekerduel afgelopen woensdag vs RKC Waalwijk (4-1) is het weer tijd voor de competitie. Hoofdtrainer Henk Fraser kan over dezelfde groep beschikken als in de bekerwedstrijd. Dat betekent dat Kelvin Leerdam en Maikel van der Werff door blessures afwezg zijn. De woensdag voor rust al gewisselde Adnane Tighadouini is zaterdag gewoon inzetbaar.

Tegen RKC Waalwijk speelden Kosuke Ota en Yuning Zhang voor Arnold Kruiswijk en clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel (samen met Baker al goed voor 5 goals). Fraser over het duo: "Beide hebben het naar behoren gedaan. Kosuke was het erover eens dat dit beter was dan tegen ASV De Dijk en meer het niveau wat we verwachten. En Zhang pikte zijn goaltje mee en was verder nuttig met de strafschop. Ik was tevreden met ze."

Aan bod kwam onder meer de voorsproing die de ploeg de laatste weken niet weet vast te houden. Een kritisch punt, vindt ook Fraser. "Het overkwam ons begin van het seizoen ook al in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en recent weer bij AZ en NEC. We hebben gekeken naar de oorzaak en dat lag hem in het teveel achteruit lopen. Dan roep je het over jezelf af en dat mag niet gebeuren. Het past ook niet bij ons, vind ik en dat moet zeker beter."

Ondanks dat tegenstander PSV niet in de beste fase zit, is er geen sprake van onderschatting. PSV blijft natuurlijk PSV, maar gevoelsmatig is het wel wat minder dan vorig seizoen. Het blijft echter een ploeg met ontzettend veel kwaliteiten en misschien zien zij ons wel als de ideale tegenstander op dit moment. Wij willen graag voetballen en PSV heeft het juist moeilijk tegen defensief ingestelde ploegen. En Vitesse heeft in GelreDome nog nooit gewonnen van PSV, dat zegt ook wat. We kunnen als staf en als spelersgroep historie schrijven en dat is een mooie uitdaging."

BEN JIJ ER BIJ?
Voor deze wedstrijd is geen seizoen- of fankaart nodig om tickets te kopen. Wel wordt er gewerkt met een geregistreerde verkoop. Dat wil zeggen dat bij aankoop van tickets je gegevens worden geregistreerd en bij het betreden van het stadion een geldig legitimatiebewijs is vereist.

VOORVERKOOP
Kaarten zijn via internet verkrijgbaar (www.vitesse.nl/tickets) en in MijnVitesse (GelreDome)

DAGVERKOOP
Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s bij GelreDome vanaf 17.45 uur geopend. Aan de stadionkassa's geldt een toeslag van € 2,- per ticket.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: