15 augustus 2014 In de media

Voorbeschouwing Vitesse vs SC Cambuur, zaterdag 16 augustus 20:45 uur

Vitesse speelt zaterdagavond de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen; SC Cambuur is de tegenstander.
Na de eerste speelronde kreeg Vitesse de complimenten, maar stond de ploeg door een te lage efficiëntie wel met lege handen. Peter Bosz lijkt deze zaterdagavond met dezelfde basiself te willen beginnen als tegen Ajax; de laatste trainingssessies zouden moeten helpen bij het beter afwerken van de kansen.

Op de Arnhemse bank zal ondertussen ook nog niet veel veranderen; middenvelder Marvelous Nakamba tekende deze week een contract maar zal enige tijd op papierwerk moeten wachten voordat hij in actie kan komen. Marcus Pedersen vertrok naar Noorwegen, maar hij was al niet meer met de selectie naar Amsterdam afgereisd.

De laatste overwinning van Vitesse dateert inmiddels van 8 maart, uit tegen NAC Breda. De ploeg en wij als supporters zouden een overwinning dus goed kunnen gebruiken.
 
De voorbereiding van SC Cambuur
Cambuur begon de voorbereiding op het seizoen met vijf wedstrijden tegen Friese amateurs. Het doelsaldo in deze duels samen van 53 voor en slechts één tegen zegt vooral iets over de tegenstand die de ploeg ondervond in de eerste helft van juli. Vervolgens waren er oefenwedstrijden tegen De Graafschap, Almere City, PAOK Saloniki, Volendam en Emmen; alleen PAOK wist met een gelijkspel punten af te troggelen van de Friezen, de rest werd gewonnen.

Cambuur lijkt daarmee de Jupiler League voorlopig nog wel ontgroeit en zou zich dit seizoen weer moeten kunnen handhaven in de Eredivisie, maar het seizoen is natuurlijk nog lang.

In de eerste speelronde gaf Cambuur een 1-0 voorsprong thuis tegen Twente weg in de laatste minuten. Namens de ploeg van Henk de Jong had Albert Rusnák, gehuurd van Manchester City, uit een vrije trap gescoord.
 
Vitesse thuis tegen SC Cambuur
In vijf eerdere seizoenen Eredivisie troffen Vitesse en Cambuur elkaar. In de thuiswedstrijden won Vitesse vier keer en één keer werden de punten gedeeld. Vitesse scoorde gemiddeld iets meer dan twee goals per wedstrijd, de Friezen gemiddeld minder dan één goal.

Vorig seizoen won Vitesse thuis met 3-0, dankzij doelpunten van Vejinović, Leerdam en Chanturia. In de uitwedstrijd scoorden Leerdam, Atsu en Traoré, maar wisten de Arnhemmers desondanks niet te winnen (4-3 nederlaag).
 
Blessures en schorsingen
Bij Vitesse ontbreekt Marvelous Nakamba omdat hij wacht op zijn werkvergunning. Daarnaast zijn Abiola Dauda en Renato Ibarra nog niet wedstrijdfit en is Dan Mori herstellende van een knieblessure. Er zijn geen schorsingen.

Bij de tegenstander ontbreekt Furdjel Narsingh vanwege een blessure. De beschikbaarheid van Daniël de Ridder is onzeker (niet wedstrijdfit). Oud-speler van Jong Vitesse Sander van de Streek lijkt weer hersteld van een schouderblessure.
 
Vitesse – SC Cambuur, thuiswedstrijd in de Eredivisie:
* 5 wedstrijden: 4x winst, 1x gelijkspel, 0x verlies.
* Laatste & grootste winst: seizoen 2013/’14, 3-0.
* Gelijkspel: seizoen 1992/’93, 1-1.
* Eerste editie: 14 maart 1993, 1-1.
* Gemiddeld aantal doelpunten Vitesse: 2,20.
* Gemiddeld aantal doelpunten tegenstander: 0,80.
 
 
Zaterdag 16 augustus 2014, 20:45 uur, GelreDome: Vitesse – SC Cambuur, de 2e speelronde en eerste thuiswedstrijd in het Eredivisieseizoen 2014/’15.
Scheidsrechter: Eric Braamhaar; assistent-scheidsrechters: De Vries en Kleinjan; vierde official: Martens.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: