2 augustus 2019 In de media

Voorbeschouwing vs Ajax: ‘We moeten er klaar voor zijn’

Vitesse begint zaterdagavond (18.30 uur) aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. In GelreDome staat er direct een topwedstrijd op het programma tegen landskampioen Ajax. Hoofdtrainer Leonid Slutskiy en verdediger Danilho Doekhi blikken vooruit.
Na het trainingskamp in Polen en zeven oefenwedstrijden gaat het nu dan echt beginnen. Slutskiy is tevreden over de voorbereiding op het nieuwe seizoen en heeft zijn ploeg klaar kunnen stomen voor het duel met Ajax. “Iedere trainer zou het liefst nog langer de tijd hebben. Maar de competitiestart komt eraan en we moeten er klaar voor zijn”, zegt Slutskiy die nog niet over een topfitte selectie kan beschikken. “Nog niet iedereen is honderd procent fit, maar daar zijn verschillende redenen voor. Sommige spelers zijn terug van een langdurige blessure of sloten later aan in de voorbereiding.” 

Dan naar Ajax, de tegenstander in de seizoensopener. Slutskiy zag vanaf de tribune hoe de Amsterdammers de Johan Cruijff Schaal wonnen ten koste van PSV (2-0). Slutskiy: “Ajax is een sterke tegenstander. Zij zijn de favoriet. Ajax is dan wel Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kwijtgeraakt, maar ze hebben er goede spelers voor teruggehaald.” Slutskiy verwacht ten opzichte van de Johan Cruijff Schaal een andere wedstrijd van Ajax. “Ze waren tegen PSV nog niet op volle sterkte en ik verwacht dat Ajax tegen ons wel met de beste elf spelers zal gaan starten.”

Voor Danilho Doekhi, die tussen 2016 en 2018 bij Ajax onder contract stond, betekent het een weerzien met zijn oude club. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij de duels moeten uitvechten met Kasper Dolberg. “Ik kijk ernaar uit. Ik weet hoe hij speelt. Ik ben blij dat de competitie weer begint. Het heeft een lange tijd geduurd.” 
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: