28 februari 2020 In de media

Voorbeschouwing: belangrijk duel in Zwolle

Vitesse neemt het in speelronde 25 op tegen PEC Zwolle. In het MAC3PARK stadion wordt er zaterdag 29 februari om 19.45 uur afgetrapt. PEC Zwolle staat zestiende op de ranglijst en heeft de punten nodig in de strijd om lijfsbehoud. Vitesse daarentegen kan een zege goed gebruiken met het oog op de play-offs voor de Europa League. We blikken vooruit op het duel met hoofdtrainer Edward Sturing en aanvaller Oussama Tannane.
Tannane onderstreept dat het een zware wedstrijd wordt tegen PEC Zwolle. “Wij hebben drie punten nodig, maar zij ook, omdat ze volop voor lijfsbehoud spelen.” “Onze individuele kwaliteiten kunnen de doorslag geven en we moeten er als team staan“, benoemt de aanvaller. Sturing merkt op dat PEC Zwolle er via de omschakeling snel kan uitkomen en dat dat gevaarlijk is. “We moeten uitkijken dat we niet met teveel mensen voor de bal staan.”

Daarnaast is Tannane gebrand om belangrijk te zijn in de wedstrijden. “Ik sta natuurlijk op een andere positie, dat was even wennen, maar nu niet meer”, geeft hij aan. Tannane speelt nu vanaf de nummer 10 positie en hij is er blij mee: “In de jeugdteams speelde ik ook altijd als nummer 10 en dat bevalt me wel. Ik heb meer vrijheid en meer overzicht.”

Sturing vindt het fantastisch dat het uitvak komende wedstrijd vol zit. “Hopelijk laat de ploeg het dan ook zien.” De trainer beschikt over de gehele selectie in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Riechedly Bazoer is hersteld nadat hij vorige week ziek was. Over Bryan Linssen waren er nog enkele twijfels, maar hij lijkt te kunnen spelen zaterdag. Alleen Hilary Gong en Charly Musonda kampen beide met langdurige blessures.  
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: