18 augustus 2012 In de media

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

PEC Zwolle werd afgelopen seizoen kampioen van de Jupiler League en keerde zo terug op het hoogste niveau.

In hun eerste wedstrijd op bezoek bij Roda JC was de verwachting bij vele voetbalvolgers dat PEC Zwolle zou verliezen, maar uiteindelijk waren de spelers nog teleurgesteld met een punt. Vitesse hield ook slechts een punt over aan hun seizoensouverture en net als PEC Zwolle waren zij hier totaal niet tevreden over. Een wedstrijd dus tussen twee teams die vorige week recht hadden op meer en nu wel de 3 punten zullen willen bijschrijven.

PEC Zwolle begon dus verrassend sterk aan het seizoen. Voor de eerste speelronde werden zij samen met Willem II nog gezien als de grootste kanshebber op rechtstreekse degradatie terug naar de Jupiler League. De start van de ploeg in de uitwedstrijd tegen Roda JC was dan ook verrassend te noemen. Ze beperkten zich niet tot louter verdedigen en proberen een punt in de wacht te slepen, maar trokken ten aanval in de hoop dat de aanval dus de beste verdediging zou blijken te zijn.

Dit lef werd al vroeg beloond toen er bij een corner slecht werd verdedigd door de thuisploeg en Broerse met een rake kopbal de bezoekers op voorsprong wist te zetten. En ook hierna bleven de Zwollenaren aanval en wisten zij de beste kansen te creeeren. Het was dan ook extra zuur dat in de tweede helft de tegentreffer viel door Malki na verkeerd stappen op buitenspel door de Zwolse defensie. Hierna kreeg het echter een meevaller want bij Roda JC moesten ze met 10 man verder na de tweede gele kaart voor middenvelder Donald.

Ondanks de man meer situatie wist FC Zwolle het verschil niet in de score tot uitdrukking te laten komen en zo moesten ze genoegen nemen met een punt. En waar de supporters het punt aan het vieren waren was er op de gezichten van de spelers toch vooral teleurstelling af te lezen omdat ze beseften dat er meer in had gezeten. Het was echter wel een goede opsteker voor de rest van het seizoen en dat ze zeker kans maken op lijfsbehoud. Overigens heeft de club deze week doelman Wintjens aangetrokken als vervanger voor de aan zijn pols geblesseerde Boer.

Vitesse kwam vorige week tijdens de eerste competitieronde in eigen huis tegen ADO Den Haag niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Deze uitslag geeft de verhoudingen op het veld tijdens die wedstrijd echter niet goed weer. De thuisploeg had duidelijk het betere van het spel en wist ook de kansen te creeeren, alleen het benutten van deze mogelijkheden bleek nog te lastig.

Bij rust stond het dan ook nog 0-0 terwijl Vitesse nog amper in de problemen was gekomen. In de tweede helft was het toch ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Op een spaarzame uitval van ADO Den Haag wist Chery met een prachtig geplaatst schot in de kruising voor de openingstreffer te zorgen. Daarna ging het snel, want slechts een minuut later wist Bony, vorig jaar clubtopscorer bij de Arnhemmers, al weer voor de gelijkmaker te zorgen.

Slechts 3 minuten later was het weer raak, maar wederom voor de bezoekers, want Holla wist bij zijn debuut te scoren. Vitesse liet het er niet bij zitten en ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en vond deze ook via Reis, die zijn eerste treffer voor Vitesse wist te scoren.

Vitesse leek op weg naar de overwinning en tot in de laatste seconde kreeg het kansen, maar ook Hofs wist hier geen raad mee. Daardoor bleef het 2-2 en verliet Vitesse teleurgesteld het veld. Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle heeft coach Rutten een volledig fitte selectie tot zijn beschikking.

Beide ploegen lieten goed veldspel zien tijdens hun eerste wedstrijd. PEC Zwolle had echter vooral het geluk dat de tegenstander onmachtig was, terwijl Vitesse stuitte op een grote muur. Tegen PEC Zwolle zal het waarschijnlijk meer ruimte krijgen waardoor het gevaarlijker kan worden, maar tevens ruimte zal weggeven achterin. Een redelijk gelijkopgaande strijd dus.

De kans van Nicky Hofs tijdens Vitesse – ADO Den Haag, vlak voor tijd

WeddenOpSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: