9 september 2011 In de media

Voorbeschouwingen AZ – Vitesse

De door de webredactie van vitesse.org voor u verzamelde voorbeschouwingen uit de diverse media.

Zaterdag 19.45 uur

AZ is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De huidige nummer vier van de Eredivisie verloor alleen uit bij FC Twente (2-0). De negen punten werden behaald tegen PSV (3-1), NEC (4-0) en FC Groningen (0-3). De Alkmaarders zijn in het AFAS Stadion moeilijk te verslaan en zijn met vorig seizoen meegerekend al zeven thuisduels op rij ongeslagen.

Opponent Vitesse vinden we momenteel terug op een keurige zesde plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers vergaarden zeven punten uit vier duels door onder meer twee keer thuis te winnen: van VVV-Venlo (4-1) en FC Utrecht (2-1). In uitwedstrijden hebben de Arnhemmers echter al twaalf keer achtereen niet weten te winnen (laatste uitwinst was op 14 november 2010 tegen VVV-Venlo 1-5).

<BR><BR>

Bron: VI


Voorbeschouwing AZ – Vitesse

AZ ontvangt zaterdagavond de landskampioen van 2013. De Arnhemmers hebben zich de afgelopen transferperiode flink versterkt, met onder andere de Ghanese middenvelder Anthony Annan en de 32-jarige Estse international Raio Piiroja. Die laatste werd overigens tien jaar geleden afgetest bij AZ. Het is lastig in te schatten hoe sterk het vernieuwde Vitesse precies is. De nieuwe trainer, John van den Brom, lijkt te kiezen voor een 433-systeem, waarbij spits Bony verreweg de beste en belangrijkste speler is. Onze centrale verdedigers zijn bepaald geen krachtpatsers, dus het is de vraag of de AZ-defensie bestand zal zijn tegen deze Ivoriaanse stormram.

Slecht nieuws deze week uit de ziekenboeg: Maarten Martens moet waarschijnlijk een kijkoperatie ondergaan. Dit zal betekenen dat de Belgische spelmaker er opnieuw een aantal weken uit zal zijn. Gelukkig staat de vervanger al klaar. Adam Maher maakte indruk tegen Groningen en is Erik Falkenburg inmiddels in de hiërarchie voorbij gestreeft. Brett Holman ontbreekt mogelijk ook. De Australiër is de verzengende hitte van Saudi-Arabië vier kilo verloren tijdens een interland met Australië. Speelt Holman niet, dan zal Jóhann Berg Guðmundsson zijn vervanger zijn.

Ruud Boymans maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie. De spits maakte door een enkelblessure een valse start bij AZ, maar is inmiddels volledig hersteld.

Blessures & Schorsingen
AZ mist Didulica door een langdurige blessure en we moeten vrezen dat Maarten Martens weer enige tijd out zal zijn. Het meespelen van Holman is twijfelachtig.
Bij Vitesse weet je nooit wie er ontbreekt, want je weet nooit wie er meegedaan zou hebben. Pedersen, van Diermen en Ibarra spelen in ieder geval niet mee.

De statistieken van de laatste 5 wedstrijden:

15 april 2007
23.Arveladze 1-0 pen

30 maart 2008
21.Moreno 1-0
29.Swerts 1-1
72.Jenner 2-1

18 april 2009
19.El Hamdaoui 1-0
36.Van Wolfswinkel 1-1
84.Büttner 1-2

4 december 2009
9.Dembélé 1-0
50.Nilsson 1-1
59.Stevanovic 1-2

18 maart 2011
44.Van Ginkel 0-1
63.Wernbloom 1-1
80.Poulsen 2-1
84.Martens 3-1

Het arbitrale kwartet
Björn Kuipers fluit zaterdag het competitieduel tussen AZ en Vitesse. De 38-jarige arbiter uit Oldenzaal wordt langs de zijlijnen geassisteerd door Erwin Zeinstra en Berry Simons. Davy Otto is aangesteld als vierde official.

 
Bron:AZ

 
VI / AZ

Hoofdsponsor: