12 november 2010 In de media

Voorbeschouwingen VVV Venlo – Vitesse

De door Org voor u verzamelde voorbeschouwingen uit de diverse media.

Het kwakkelende VVV-Venlo heeft op het hoogste niveau een prima balans in thuiswedstrijden tegen Vitesse.

Op 8 april 1979 verloren de Limburgers voor het laatst in De Koel van de Arnhemmers (1-2). De vier Eredivisieduels die daarna in Venlo volgden, resulteerden voor de thuisclub in drie zeges en één gelijkspel. De negen punten die VVV tot dusverre behaalde, dankt de club mede aan twee nipte thuiszeges op Heracles Almelo (1-0) en De Graafschap (1-0).

<BR><BR>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opgeleefd Vitesse op bezoek bij VVV

Voor Vitesse breken er de komende weken spannende tijden aan. Een dag na de wedstrijd tegen VVV-Venlo zal Albert Ferrer ‘eindelijk’ beginnen aan zijn taken als trainer bij de Arnhemmers. Een moment waar door de supporters reikhalzend naar uit wordt gekeken. Onder leiding van de oud-speler van Barcelona en Chelsea moet Vitesse uit de degradatiezone zien te komen. 

Opleving

Komende zondag zit nieuwbakken trainer Ferrer nog op de tribune van De Koel. Samen met zijn assistenten Albert Capellas en Stanley Menzo zal de Spanjaard bekijken hoe Vitesse het er van af gaat brengen tegen VVV.

De ploeg, die nu nog onder leiding staat van interim-coach Hans van Arum, heeft in de laatste twee wedstrijden het zelfvertrouwen weer enigszins opgekrikt. Vorige week werd er in de competitie verdiend gelijkgespeeld tegen AZ (1-1) en afgelopen woensdag bekerde Vitesse een ronde verder ten koste van Rijnsburgse Boys (3-0).

Bewijzen

Twee spelers die zich maar al te graag willen bewijzen onder de nieuwe trainer zijn Nacer Barazite en Laryea Kingston. Het tweetal krijgt daar van de clubleiding twee maanden de tijd voor. In het contract van beide spelers is opgenomen dat Vitesse in januari afscheid van ze kan nemen.

Met name Kingston baalt van de huidige situatie. "Ik hoop voor het einde van de maand te horen of de club na de winter met me verder wil. Op dit moment ben ik niet gelukkig. Waarom heeft Vitesse me gehaald als ik toch niet mag voetballen?” De Ghanese middenvelder werd kort voor het sluiten van de transfermarkt aangetrokken, maar speelde tot dusverre nog geen minuut voor de Arnhemmers.

Voor Nacer Barazite lijkt er iets meer perspectief te zijn in het Gelredome. De aanvaller die wordt gehuurd van Arsenal, startte in het bekerduel tegen Rijnsburgse Boys in de basisformatie. Hij bekroonde zijn optreden direct met een treffer. Ook Guram Kaisha wil zich maar wat graag bewijzen bij Ferrer. Hij laat een interland met Georgië tegen Slovenië schieten om gelijk indruk te maken op de nieuwe trainer.

Japan

In Venlo is er nog geen reden tot aan paniek en dus blijft Jan van Dijk ook gewoon de trainer van de Venloërs. Vorige week werd de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Willem II overtuigend gewonnen (1-4), maar toch lijkt er iets te moeten veranderen.

Reden genoeg voor voorzitter Hai Berden om een bezoek te brengen aan Japan op zoek naar mogelijke versterkingen. Momenteel staat er met Maya Yoshida één Japanner onder contract. Berden hoopt Yoshida, net als Keisuke Honda vorig jaar, ooit aan een Europese topclub te kunnen verkopen.

Naast dat een speler uit Japan ‘commercieel interessant’ is, zal hij ook daadwerkelijk wat moeten toevoegen aan de selectie. "We bekijken vooral spelers tot twintig jaar en bekijken dan op welke positie we iemand kunnen gebruiken", aldus Berden in Voetbal International.

Bron: Goal


Basisdebuut Yoshida, weinig zorgen Van Arum

Zondag 14.30 uur staat in de Koel een belangrijke wedstrijd op het programma. VVV Venlo kruist dan de degens met Vitesse. Beide clubs hebben de punten hard nodig om de nacompetitieplaatsen te verlaten. De Japanse verdediger Maya Yoshida start voor het eerst in de basis bij de thuisclub, ten koste van Ferry de Regt.

Jorge Chula viel vorige week in Tilburg, waar glansrijk met 4-1 werd gewonnen van Willem II, uit met een lichte knieblessure. De Portugees is niet fit genoeg om in actie te kunnen komen tegen de Gelderlanders. Ook de langgeblesseerden Rachid Ofrany, Rick Verbeek, Brian Linssen en Kevin Begois zijn niet inzetbaar. Of Balazs Toth kan meespelen is nog twijfelachtig. De Hongaar heeft koorts, meldt De Limburger.

Ook tegenstander Vitesse heeft een zieke in de selectie. Lasse Nilsson lag vrijdag met griep op bed. De Zweed kan waarschijnlijk wel spelen. Als dat niet zo is, wordt hij vervangen door Wiljan Pluim, weet De Gelderlander.

Verder heeft interim-coach Hans van Arum, die volgende week het hoofdtrainerschap overdraagt aan Albert Ferrer, weer de beschikking over Nemanja Matic en Alexander Büttner. Beide misten eerder deze week de bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, maar zijn fit genoeg voor een basisplek. Vitesse heeft weinig absenten.

Bron: FC Update


Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: