10 mei 2011 In de media

Voorlopig geen tweede ring GelreDome

De uitbreiding van GelreDome met een tweede ring is voorlopig niet aan de orde. Dat meldt algemeen directeur Van der Kraan van Vitesse.

"Het slaat helemaal nergens op," zegt Van der Kraan in reactie op een bericht van Voetbal International over een mogelijke uitbreiding van het stadion. "Het is absoluut niet concreet."

"We hebben het gehad over een inkomstenmaximalisatie. Wil je door naar de top, dan heb je op den duur een groter stadion nodig. Dat is pas zinvol als je een bezettingsgraad van 95% hebt." Nu zit Vitesse op 63%. "We hebben dus nog wat stappen te maken."

Intern heeft Vitesse een begroting voor de komende jaren besproken. Daarbij is berekend hoeveel de maximale inkomsten kunnen zijn in de huidige situatie. Hieruit bleek dat Vitesse zich dan ook nog niet kan meten met Ajax en PSV. Die clubs zitten op een inkomstenniveau tussen de 60 en 70 miljoen euro stelt Van der Kraan.

Vitesse is overigens geen eigenaar van stadion GelreDome. Een eventuele uitbreiding is ook nog niet gesproken met het bedrijf dat eigenaar is van het stadion.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: