16 juli 2010 In de media

Voorlopig stilte bij Vitesse op transfermarkt.

Over ruim drie we­ken begint de nieuwe competitie. De tijd begint te dringen bij Vites­se, dat hard om de komst van enke­le versterkingen schreeuwt.

Gisteravond speelde de Arnhemse ploeg zijn tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Zee­land. In Hoogerheide won Vitesse met 13- 1 van een samengesteld team uit de Brabantse gemeente Woensdrecht. De opponenten wa­ren vierde- en vijfdeklassers, die nota bene nog scoorden ook tegen de profs, net als een dag eerder al het geval was geweest in Yerseke. Nee, halverwege de voorbereiding op het nieuwe seizoen helpen dit soort partijen Vitesse-trainer Theo Bos niet veel verder.

Logisch dus, dat ook aanvoerder Civard Sprockel gisteren in Hooger­heide uitkeek naar komende week, wanneer de oefencampagne een serieus karakter krijgt met wed­strijden tegen AGOVV, Hibernian, Real Mallorca, Ankaragucü. Dan moet de kracht danwel zwakte van het afgeroomde Vitesse duide­lijk worden. „Het is leuk dat we straks kunnen zien hoe we ons staande houden zonder die verster­kingen, die nog komen”, gaf Sprockel aan.

De captain beseft dat de huidige, jonge selectie niet volstaat voor een overlevingstocht door de eredi­visie. „Iedereen ziet dat er spelers bij moeten komen. We hebben een jonge ploeg, met veel talent. Maar er zijn veel belangrijke jon­gens, met veel ervaring, vertrok­ken. Dat is te veel van het goede als er niets voor terugkomt.”

Tegenover het vertrek van acht spe­lers staat dusver alleen de komst van de van Internazionale gehuur­de verdediger Luca Caldirola ( 19). Hoofdscout Ted van Leeuwen, sinds het vertrek van technisch di­recteur Marc van Hintum belast met transferperikelen, liet gistera­vond weten dat hij voorlopig geen witte rook verwacht. „Maar dat kan in de voetballerij elk moment weer anders zijn.” Van Leeuwen acht het wel reëel te verwachten dat Vitesse zich voor de competi­tie- ouverture tegen ADO Den Haag heeft versterkt. Of, zoals hij zei: „Ik reken er wel op dat we nog een aantal spelers zullen aantrek­ken.”

Woensdrecht-Vitesse 1-13 (1-5): Roy de Ruiter 0-1, De Ruiter 0-2, Wiljan Pluim 0-3, Florian Riedel 0-4, Genaro Snijders 0-5, Martijn van de Berg 1-5, Carlo Bolders (eigen doelpunt) 1-6, Da­libor Stevanovic 1-7, Riedel 1-8, Alexan­der Büttner 1-9, Lasse Nilsson 1-10, Büttner 1-11, Nilsson 1-12, Civard Sprockel 1-13.

Opstelling Vitesse: Room; Felixdaal, Sprockel, Berends, Van der Linden (46. Drost); Van der Struijk (46. Büttner), Stevanovic (61. Vakalopoulos); Riedel, De Ruiter (40. Pinarci), Snijders (46.Nilsson); Pluim.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: