1 november 2011 In de media

Voortgang onderzoek rellen derby

In het onderzoek naar de rellen op zondag 16 oktober heeft de politie verschillende aanhoudingen verricht. Maandag 31 oktober hebben vier verdachten van wie de foto eerder op de politiewebsite werd gepubliceerd, zich op het politiebureau gemeld.
Zij zijn allen aangehouden en ingesloten. Maandagmiddag hebben zich nog twee verdachten gemeld. Van deze personen, een 20-jarige man uit Ewijk en een 17-jarige jongen uit Beuningen, is hun foto inmiddels verwijderd.
Op zondag 16 oktober werden negen personen aangehouden voor openlijke geweldpleging:

Aanhoudingen

Het gaat om een:
14-jarige jongen uit Groesbeek
16-jarige jongen uit Weurt
23-jarige Wijchenaar
27-jarige inwoner van Millingen aan de Rijn
39-jarige Beuningenaar
18-jarige Nijmegenaar
20-jarige Nijmegenaar
21-jarige Nijmegenaar
32-jarige Nijmegenaar
Ook werd een 66-jarige Nijmegenaar aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering.

Nog meer verdachten
Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober nog vier verdachten aangehouden, waaronder opnieuw de 14-jarige jongen uit Groesbeek. Donderdag 26 oktober werden een 16-jarige jongen uit Mook en een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden.

Publicatie foto’s
Donderdag 26 oktober werden 22 foto’s gepubliceerd van verdachten van openlijke geweldpleging. Vijf verdachten meldden zich. Hiervan zijn maandag 31 oktober vier verdachten aangehouden: een 30-jarige en een 18-jarige Nijmegenaar, een 34-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel en een 27-jarige Beuningenaar. Twee verdachten hebben zich maandagmiddag gemeld: een 20-jarige man uit Ewijk en een 17-jarige jongen uit Beuningen. Met hen is een afspraak gemaakt voor hun aanhouding later deze week.

Tips
De politie ontving tot nu toe 21 tips naar aanleiding van de foto’s.

De Brug

Hoofdsponsor: