5 november 2011 In de media

Voortgang rellen derby

In het onderzoek naar de rellen op zondag 16 oktober heeft de politie verschillende aanhoudingen verricht. In totaal zijn er tot nu toe 25 personen aangehouden.
Naast de eerdere aanhoudingen is dinsdag 1 november een 13-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij stond niet op een van de gepubliceerde foto’s, maar werd gezien op bewegende beelden. Hij kon door een tip worden aangehouden. Dinsdag heeft ook een 41-jarige Nijmegenaar zichzelf gemeld, hij stond wel op één van de foto’s. Hij is woensdag 2 november aangehouden. Op woensdag werden ook de volgende personen aangehouden, nadat zij zich eerder hadden gemeld:

– een 31-jarige man uit Nijmegen;
– een 19-jarige man uit Beuningen;
– een 17-jarige jongen uit Beuningen;
– een 24-jarige man uit Wijchen.

De 31-jarige Nijmegenaar meldde zich donderdag 27 oktober. De 19-jarige man en de 17-jarige jongen uit Beuningen hadden zich maandag 31 oktober gemeld. De 24-jarige man uit Wijchen is na tips die de politie kreeg aangehouden. Deze personen zijn gedurende het onderzoek weer heengezonden, maar blijven verdacht.

Publicatie foto’s

Donderdag 26 oktober werden 22 foto’s van verdachten van openlijke geweldpleging op de website van de politie gepubliceerd. Van de personen die herkend zijn, zijn de foto’s van de site gehaald. 

Op zaterdag 5 november zijn nog drie nieuwe foto’s gepubliceerd van verdachten.

Tips

De politie ontving tot nu toe 25 tips over de ongeregeldheden. Deze worden grondig onderzocht.

De beelden van de relschoppers vindt u hier.

Heeft u informatie die bruikbaar is voor het onderzoek? Belt u dan 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Nieuwspolitie

Hoofdsponsor: