21 juni 2012 In de media

Voorzitter bestuur Vitesse stapt op

Het blijft rommelen binnen Vitesse. Donderdagavond werd bekend dat de voorzitter van het Stichtingsbestuur Betaald Voetbal opstapt. Het gaat om Bert Roetert, die ruim negen jaar bestuurslid was.
"Het is klaar. Ik treed terug. Negen jaar is een mooie periode. De reden is ook dat ik vind dat ik te weinig toegevoegde waarde meer heb. Er zijn ontwikkelingen gaande binnen de club en die wil ik niet in de weg zitten. Daarbij zijn altijd dingen die je minder gelukkig vindt."

Roetert kan zich volgens bronnen binnen de club absoluut niet vinden in de manier waarop Jordania op dit moment op belangrijke posities zijn eigen mensen posteert. Twee directieleden moesten al vertrekken en na het behalen van Europees voetbal liet de eigenaar van Vitesse ook de populaire trainer John van den Brom vertrekken naar Anderlecht. Woensdag werd bij Omroep Gelderland bekend dat rechterhand Erwin Kasakowski interim-directeur wordt.

Roetert wil geen waardeoordeel geven over de recente ontwikkelingen. "Als Stichtingsbestuur waren we niet blij met de gang van zaken rond het vertrek van directeur Paul van der Kraan. De manier waarop dat proces verlopen is en dan vooral de communcatie", licht Roetert toe. "Maar dat heeft niets te maken met het feit dat ik nu stop. Anders was ik ook niet aangebleven als adviseur. Ik heb nog steeds een geel-zwart hart."

Roetert denkt dat Kees Bakker, behalve Jordania het enige lid van de Raad van Commissarissen, niet zal vertrekken. Bakker stelt zijn positie beschikbaar. "Hij vertegenwoordigt ons als leden van het Stichtingsbestuur en ik denk dat Kees gewoon blijft als wij daar binnenkort samen over praten."

Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: