24 juni 2016 In de media

Vrienden van Vitesse kunnen fluiten naar hun 37 miljoen

De Vrienden van Vitesse, die ooit geld hebben gestoken in Vitesse om de Arnhemse voetbalclub overeind te houden, kunnen naar hun geld fluiten. Het gaat om 37 miljoen euro volgens de drie miljonairs Jan Snellenburg, Cor Guyt en Herman Veenendaal. De Hoge Raad heeft vrijdagochtend vonnis gewezen in deze zaak.
De schadeclaim van de mannen is verworpen. Jan Snellenburg uit Velp reageert furieus: 'Schandalig. Ik probeer me te beheersen. Ik ben ontzettend teleurgesteld. We zijn uitgeprocedeerd.'
 


Jan Snellenburg uit Velp over de uitspraak van de Hoge Raad
 
Snellenburg is blij dat Vitesse überhaupt nog bestaat. 'Als ik mensen van de provincie zie, zal ik bijgedachtes hebben. Ik snap de rechtspraak niet dat zij zich zo achter de overheid schaart.' De oud-Vitessebestuurder heeft zelf ooit de salarissen van de spelers betaald:
 
De stelling van de drie Gelderse vrienden is dat de provincie aansprakelijk is voor de door hen geleden schade. De mannen investeerden 8 miljoen in het noodlijdende Vitesse, ervan uitgaand dat Gelderland ook zou bijdragen aan de redding. Dat dachten ze op basis van een gesprek met enkele gedeputeerden bij het paardenfestijn Champion Arnhem.

De Hoge Raad is de hoogste rechter in Nederland op het gebied van civiel recht, strafrecht en fiscaal recht. Bij de Hoge Raad kunnen mensen klagen over verkeerde toepassing van het recht door rechtbank en hof. 

De gedeputeerden hadden 2,7 miljoen euro toegezegd. Maar de staten gingen hier niet mee akkoord. De provincie was erbij betrokken, omdat zij aandeelhouder van het stadion GelreDome is. Deze affaire speelde in 2001, sindsdien regent het rechtszaken over dit onderwerp.

De schadeclaim bedraagt 37 miljoen euro doordat financieringen na het weigeren van de provincie niet loskwamen en Vitesse verder in de financiële problemen raakte.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: