1 december 2010 In de media

Vrienden Vitesse hekelen provincie

De Vrienden van Vitesse zijn de afwachtende houding van de provincie zat. De Hoge Raad bepaalde op 25 juni dat een groep investeerders recht hebben op een schadeclaim

Gedeputeerde Staten beloofde de Vrienden in 2001 éénmalig de huur van stadion Gelredome te verlagen van acht naar twee miljoen gulden. Op basis daarvan staken de Vrienden miljoenen in het noodlijdende Vitesse, dat op het nippertje kon worden gered.

De belofte van GS om de huivestingslasten omlaag te brengen werden echter nooit nagekomen. Zij werden namelijk teruggefloten door Provinciale Staten. De schadeclaim met rente is volgens de Vrienden opgelopen naar 45 miljoen euro. Een door de provincie toegezegd voorstel om te schikken is volgens de particuliere investeerders nooit gekomen.

"We zijn na de uitspraak één keer uitgenodigd om te praten, maar dat heeft niets opgeleverd", zegt één van de Vrienden van Vitesse. "Ze hebben beloofd ons een voorstel te doen, maar een half jaar later is dat voorstel er nog steeds niet. Wij willen zo langzamerhand wel eens geld zien van de provincie. Het hoogste rechtscollege van Nederland heeft een uitspraak gedaan om ons schadeloos te stellen, maar wij horen helemaal niets. Dat vind ik nogal onbeschoft. De provincie neemt haar verantwoordelijkheid niet."

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: