26 oktober 2018 In de media

Vroegh: ‘met de juiste instellingen en mentaliteit kunnen we iedereen verslaan’

Jong Vitesse staat zondag voor een nieuwe uitdaging, zij nemen het in Lienden op tegen de plaatselijke FC. Vitesse TV blikt samen met oefenmeester Joseph Oosting en één van zijn pupillen, Patrick Vroegh, vooruit op dit treffen.
Vorige speelronde ging Jong Vitesse pijnlijk onderuit tegen BVV Barendrecht, waar zij de ronde ervoor nog drie punten wisten te pakken tegen koploper IJsselmeervogels. ‘’Je wint eerst van IJsselmeervogels, wat een titelkandidaat is, en vervolgens zakken we tegen BVV Barendrecht door de ondergrens en verlies je terecht. Daar ben je als sportman dan behoorlijk zuur van’’ reageert Oosting.

De juiste instelling
Volgens Vroegh schortte het tegen BVV Barendrecht met name op gebied van mentaliteit en instelling: ‘’Voetballend doen we voor niemand onder, daar ligt het niet aan. Ik miste met name de juiste instelling en de juiste mentaliteit. Als we dat kunnen opbrengen vanaf minuut één, dan kunnen we iedereen een nederlaag toebrengen.’’

Wisselvalligheid
Dat de resultaten van Jong Vitesse tot nog toe afwisselend zijn, is geen onbekend gegeven. Zo erkent ook Oosting: ‘’De wisselvalligheid moet eruit, daar praten we over met zijn allen. We bespreken het ook individueel met de jongens, hoe hun gedrag is in elke situatie. Zo maken we het concreet te trainen. Wat bij ons het manco is, is bij FC Lienden ook het manco. Zij zijn ook wisselvallig en kennen nederlagen en knappe overwinningen. Het is een fysiek sterke ploeg, die voetballend ook zijn mannetje staat.’’

Remedie
Vroegh, veelal gepositioneerd centraal op het middenveld, heeft een belangrijke rol in het team van Oosting. ‘’Ik heb een centrale positie en moet daarom zowel verdedigend als aanvallend het team neerzetten. Ervoor zorgen dat we klaarstaan voor elkaar en alles er voor over hebben om het team te helpen, dat is voor zondag de remedie. Als we vanaf minuut één scherp zijn en kunnen opbrengen wat we tegen IJsselmeervogels deden, moet het goedkomen’’ besluit de talenvolle middenvelder.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: