19 juli 2011 In de media

Vrouw bracht V/d Brom naar Vitesse

Spijt van zijn veelbesproken overgang van ADO Den Haag naar Vitessse heeft John van den Brom allerminst.
 "Natuurlijk was het makkelijker geweest om te blijven, omdat bij ADO de organisatie én de selectie staat. Maar ik ga altijd mijn dromen achterna. Mijn vrouw verwoordde het treffend en gaf me het laatste zetje: "Je zegt al je hele leven dat je trainer van Vitesse wordt. Nu kun je, en ga je twijfelen’. Ze had gelijk.”

Het rumoer dat de transfer teweegbracht, heeft Van den Brom al zo goed als achter zich gelaten. "De overstap was niet vlekkeloos en bij mijn presentatie zei ik al dat ik het niet goed had gedaan. Gezien de goede band die ik in korte tijd met de commissarissen Paul Beyersbergen en Mark van der Kallen opbouwde, had ik ze moeten inlichten over het gesprek met Jordania. Maar ik zag geen kwaad in die ontmoeting, dacht dat het slechts een kennismaking zou zijn.”

Gevoel
De gevolgen logen er niet om. "Dat ik een overloper, judas, geldwolf en zelfs NSB’er werd genoemd, deed heel veel met me. Gekoppeld aan de bedreigingen die ik kreeg, was dat wel een ’knakmomentje’.” Uitgerekend op de eerste speeldag van de eredivisie moet hij met Vitesse op bezoek in het hol van de leeuw. "Daar zie ik niet tegenop, maar kijk ik naar uit. Ik ga ervan uit dat de ergste emoties zijn bedaard. Bovendien waren de spelers en de staf oprecht teleurgesteld en wensten veel fans me ook succes. Ik ben ADO in elk geval veel dank verschuldigd. Ik kreeg als beginnende trainer de kans in de eredivisie en ook nog op een manier die bij me paste.”

Telegraaf

Hoofdsponsor: